ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δήμος Φ.Χ.→Πολιτιστικός Σεπτέμβρης: Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων!

Δήμος Φ.Χ.→Πολιτιστικός Σεπτέμβρης: Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων!Σας καλωσορίζουμε στο θεσμό του «Φεστιβάλ γειτονιάς», με μια πλούσια σειρά εκδηλώσεων,  επιλέγοντας κυρίως συνεργασίες με θεατρικά και μουσικά σχήματα της πόλης μας, χαρακτηρίζοντας τον έτσι ως «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη ερασιτεχνικής δημιουργίας».

Η σημερινή δυσμενής οικονομική συγκυρία με την συνακόλουθη βαθιά κοινωνική κρίση αξιών έχει θέσει και το χώρο του πολιτισμού ενώπιον προβληματισμών και διλημμάτων. Ποιο άραγε είναι το όριο ανάμεσα στο αναγκαίο και στο περιττό; Μπορούν η τέχνη και ο πολιτισμός να αποτελούν αντίβαρο στην ύφεση, τη φτώχια και την ανεργία;

Η τέχνη και ο πολιτισμός δε μπαίνουν σε ζύγι.

Η τέχνη και ο πολιτισμός μας βοηθούν να προσπεράσουμε την οργή και να αναζητήσουμε την ελπίδα. Είναι καταφύγιο αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας. Γιατί το κεκτημένο του πολιτισμού είναι ιστορική αναγκαιότητα.

Τα πολιτιστικά δρώμενα έρχονται να δώσουν μια ανάσα ξεγνοιασιάς, γέλιου και διασκέδασης που το έχουμε όλοι μας ανάγκη, αφού σε τόσο δύσκολους καιρούς ο Πολιτισμός αποτελεί ίσως το καλύτερο αντίδοτο.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αγκαλιάσετε με την παρουσία σας όλες τις εκδηλώσεις για να δηλώσουμε έμπρακτα ότι στην αναγκαιότητα της λιτότητας απαντάμε με την αναγκαιότητα της δημιουργίας.


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!