Νέο θρίλερ με τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο…

1

Νέο θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς όπως έγινε γνωστό στις 15 Φεβρουαρίου, δύο τούρκοι στρατιωτικοί – κατηγορούμενοι για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν – πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο, παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, δια του συνηγόρου τους.

Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές.
Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα.
Πρόκειται για δύο φερόμενα μέλη της “διμοιρίας θανάτου“, που κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν
ότι επιχείρησε να δολοφονήσει τον τούρκο πρόεδρο στην διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, στη Μαρμαρίδα.

Οι δύο αξιωματικοί, ο Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρίκ, κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20 Φεβρουαρίου και οι δύο είπαν στην ΕΛ.ΑΣ: “Είμαστε τούρκοι στρατιωτικοί και ζητούμε πολιτικό άσυλο”.
 

Σύμφωνα με το “Έθνος“, δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός, ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παραδέχθηκαν ότι ανήκαν στη διμοιρία θανάτου, στην ομάδα των 47 που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του
Ερντογάν.

Οι αρχές εντόπισαν τον επίσημο κατάλογο που ήταν
καταγεγραμμένα τα στοιχεία τους, τα ονόματά τους και είχαν δημοσιευτεί
οι φωτογραφίες τους.

Οι 44 εκ των 47 μελών της στρατιωτικής ομάδας είναι προφυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές, οι δυο βρίσκονται όπως απεδείχθη στην Ελλάδα και ένας τρίτος αναζητείται ακόμη.

Η δίκη τους ξεκίνησε πριν τρεις ημέρες και τρεις από αυτούς δικάζονται ερήμην.

Οι δύο αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες


http://admin.noz.gr/Uploads/dostbeykoz.jpg


 

Δίκη για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν
 
Η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες στην περιοχή Μουγκλά, όχι μακρά από το θέρετρο, όπου βρισκόταν ο τούρκος πρόεδρος με την οικογένειά του, όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος, το περασμένο καλοκαίρι.
Οι εισαγγελείς κάλεσαν να επιβληθούν στους 47 κατηγορούμενους (σχεδόν όλοι είναι στρατιωτικοί) ποινές ισόβιας κάθειρξης, για τα αδικήματα της απόπειρα δολοφονίας του προέδρου, της παραβίασης του Συντάγματος και της τρομοκρατίας.
Ο Ερντογάν και η οικογένειά του κατάφεραν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο πριν εκδηλωθεί επίθεση εναντίον του.
Ένας από τους κατηγορούμενους δήλωσε πως στόχος τους δεν ήταν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν, αλλά να τον απαγάγουν και να τον οδηγήσουν ασφαλή στη βάση Ακιντζί.
Υπενθυμίζεται πως στην απόπειρα πραξικοπήματος 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Μετά την απόπειρα 40.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 100.000 έχουν χάσει τις θέσεις εργασίας τους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 


Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο
 
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, με την Τουρκία να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδοθούν οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαιριού.
Στο σκηνικό έντασης προστίθεται η κίνηση της Άγκυρας να βγάλει στο Αιγαίο το τουρκικό ωκεανογραφικό Τσεσμέ που πλέει βόρεια της Λήμνου, ανάμεσα στο θαλάσσιο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και τη Λήμνο.
Διαβάστε: Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία 

 

Κοτζιάς: Υπάρχει απάντηση για την Τουρκία
“Χωρίς να είμαστε προκλητικοί, σε κάθε ενέργεια της Τουρκίας υπάρχει κατάλληλη και νομική και πολιτική και διπλωματική απάντηση” είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Η Ελλάδα, όπως είπε, “πρέπει να είναι πάντα στρατιωτικά, ηθικά, πολιτικά, διπλωματικά, προετοιμασμένη για κάθε είδους επεισόδια” τονίζοντας τη σημασία των παρεμβάσεων της διπλωματίας.
ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΟι Τούρκοι έβγαλαν στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»
Επόμενο άρθρο2ο ΕΠΑΛ Ν.Φ.: Εφαρμογή Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας αποφοίτων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. συγνωμη αλλα ειναι αδυνατο να πιτεψω οτι ηρθαν μονοι τους να ζητησουν ασυλο οταν εχουν πιασει ολους τους εμπλεκομενους του ” πραξικοπηματος” στην τουρκια πυ κρυβονταν αυτοι δηλαδη τοσο καιρο ? το οτι κανουμε τους μ@λ@κες δε σημαινει οτι ειμασΠερισσότερα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.