Ξεκίνησε η δίκη του Χάρη Τομπούλογλου (Ρεπορτάζ)

0

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισε σήμερα (Πέμπτη 26/11) ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου για το «δωράκι» ύψους 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο διαφημιστικής εταιρίας, που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την παιδική παχυσαρκία.

Πηγή-Ρεπορτάζ: parapolitika.gr-Σοφία Σπίγγου

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε πρώτος ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας Next com, Αναστάσιος Κιτσαρας. “Μετά από πρώτη ημερίδα που κάναμε έγιναν σχόλια από τον πρόεδρο του νοσοκομείου ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από έργο. Προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί. Σε συνάντηση μας στην οποία πήγα μαζί με τη Δέσποινα Μπακάλη, επειδή ήταν κι εκείνη στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον κ. Τομπούλογλου και ένα στέλεχος της εταιρίας, μου είπε ότι είναι πολύ δυσαρεστημένος από τις φωτογραφίες και το κέτερινγκ και θα μας κηρύξει έκπτωτους. Μου είπε ότι είναι να πω θα το πω μέσω του Τάσου (σσ: Γκιάτη). Συνομίλησα με τους δικηγόρους και μου είπαν ότι αυτό σήμαινε δυο χρόνια αποκλεισμό από δημόσια έργα. Μετά από κάποιες ημέρες, η κυρία Μπακάλη μου είπε ότι ζητάει χρήματα. Αποφάσισα να πάω στην αστυνομία. Από τη συνάντηση που είχα με τον Μιχαλάκο, αποκόμισα την εντύπωση ότι δεν εμπλέκεται”, κατέθεσε ο μάρτυρας.

Την έκρηξη του Χάρη Τομπούλογλου προκάλεσε η κατάθεση του Τάσου Γκιάτη, προέδρου του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, ο οποίος ουσιαστικά έκανε όλες τις “συνεννοήσεις” έπειτα από υπόδειξη της αστυνομίας. “Η κυρία Δέσποινα Μπακάλη (πολιτευτής ΝΔ) ήρθε στο γραφείο μου στις αρχές Δεκεμβρίου και με ρώτησε αν  γνωρίζω τον Τομπούλογλου. Της απάντησα ότι ναι τον ξέρω. Έχουμε συναντηθεί τέσσερις φορές στα 20 χρόνια. Τότε μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, είμαι συνεργάτης με μια εταιρία και έχουμε αναλάβει ένα πρόγραμμα στο νοσοκομείο, λέει ότι είναι δυσαρεστημένος και δε μας λέει πρόβλημα. Αν μπορείς να τον πάρεις εσύ. Τον πήρα εκείνη την ημέρα. Μου είπε έλα στις τρεις η ώρα από γραφείο μου. Του λέω Τι ακριβώς συμβαίνει; Και τον ρωτάω αν υπάρχει πρόβλημα. Μου λέει τότε : “Ποιος δίνει αυτήν την εποχή 190 χιλ εγώ είμαι μ…να μην παίρνω τίποτα”, ανέφερε ο κ. Γκιάτης.

«Ακόμα λες τα ψέματα αυτά! Υπάρχει και Θεός όμως!», φώναξε ο Χάρης Τομπούλογλου με τον μάρτυρα να συνεχίζει: «Εγώ κατάλαβα ότι θέλει μίζα. Γύρισα στο γραφείο και είχα προβληματιστεί διότι είχαν διαφορετική αντίληψη για συγκεκριμένο άνθρωπο  και μάλιστα με ενόχλησε ότι ήταν πρόεδρος νοσοκομείου παίδων. Στη συνέχεια μεσολάβησε μήνυμα Τομπούλογλου στο οποίο έγραφε ότι πιέζει ο χρόνος αν δεν γίνει κίνηση θα βάλω διοικητικό συμβούλιο. Τελικά έγινε η καταγγελία και ακολούθησα όλες τις οδηγίες του αστυνομικού διευθυντή. Η συμφωνία στις συνομιλίες ήταν όταν αναφερόμαστε σε 30 ημέρες άδειας να εννοούμε 30 χιλ ευρώ”. Κατά τον μάρτυρα η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Τομπούλογλου στο πρόσωπό του οφείλεται στο ότι ήταν «ο μόνος κρίκος που θα μπορούσε ευθέως να θέσει κάτι».

Στο εδώλιο μαζί με τον πρώην διοικητή έχουν παραπεμφθεί ο ιατρός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μιχαλάκος και ο ιδιώτης, Χρήστος Τριανταφύλλου. Κατά περίπτωση οι τρεις τους αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 όταν ο Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να παίρνει έναν φάκελο με την «μίζα» των 25.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαφημιστική εταιρία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση σε βάρος των Τομπούλογλου και Τριανταφύλλου και όχι σε βάρος του Μιχαλάκου. Η δίκη συνεχίζεται αρχές Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗparapolitika.gr
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή της Σοφίας Φλώρου
Επόμενο άρθροΠολιτικό σχόλιο του Δημήτρη Πολιτάκη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.