Γήπεδο ΑΕΚ: 6 Κόκκινες γραμμές & ένα “παράθυρο” από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!

0

aek-kokkines-grammes-efimerida-fx-newsΤην Δευτέρα2 Νοεμβρίου σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνας συζητήθηκε η έγκριση ή όχι της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) που έχει καταθέσει η ΑΕΚ στο υπουργείο. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι καθαρά γνωμοδοτική και όχι δεσμευτική. Την τελική έγκριση ή μη, της μελέτης θα τη δώσει το αρμόδιο υπουργείο. Το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία -με τις ψήφους της συμπολίτευσης- την ΜΠΕ που έχει κατατεθεί απcatsό την πλευρά της ΑΕΚ στο υπουργείο. Κάτι αναμενόμενο. Άλλωστε το θέμα που προέκυψε -σύμφωνα με την εφημερίδα μας- από το δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αλλά η ομιλία-εισήγηση του δημάρχου για το θέμα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Fx-news (Νοέμβριος 2015)

Ο κ. Άρης Βασιλόπουλος στην εισαγωγική του ομιλία έβαλε έξι προϋποθέσεις, έξι «κόκκινες γραμμές» θα λέγαμε, και ένα “παράθυρο” για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Ο δήμος θέλει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια», είπε, «αλλά φροντίζει με τους όρους που βάζουμε να φροντίσει για να δυσχεράνει το λιγότερο δυνατό την ζωή των κατοίκων της πόλης μας από τη λειτουργία του γηπέδου». Και ανέγνωσε τις έξι (6) προϋποθέσεις:

  1. Την τροποποίηση του ύψους του γηπέδου ώστε να εξασφαλίζεται η αρμονική γειτνίαση με τον προσφυγικό συνοικισμό.
  2. Μέτρα πυροπροστασίας και κηποπροστασίας του οικισμού με το άλσος. Μέτρα για την προστασία του άλσους από τυχόν βανδαλισμούς ή ακούσιες κατα-στροφές και εκτεταμένη ρύπανση και υπερβολική διέλευση. Καθώς και πρόνοιες για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του γηπέδου, τη μείωση των φαινομένων θερμικής νησίδας στην πόλη και την ανάπτυξη των απαιτούμενων περιμετρικών ζωνών ασφαλείας.
  3. Μέτρα, έργα και παρεμβάσεις που θα εκτονώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επίσπευση της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό και της επέκτασής της ως τον Περισσό. Βελτίωση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς για την εξυπηρέτηση των θεατών μετά από σχετική μελέτη.
  4. Εξασφάλιση και χωροθέτηση επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης για την μείωση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης στην πόλη.
  5. Δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης και άλλων τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ τα οποία υπήρχαν στο παλιό στάδιο.
  6. Συμπλήρωση όλων των σοβαρών και τυπικών ουσιαστικών ελλείψεων που εμφανίζονται στην Μ.Π.Ε (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) όπως αναλυτικά παρουσιάζεται στην παρούσα γνωμοδότηση καθώς και στις δυο γνωμοδοτήσεις όπου έχουν αναφερθεί.»

Και στην τελική του ομιλία πριν την ψηφοφορία ο δήμαρχος είπε:
«Ας μιλήσουμε καθαρά. Αν μιλούσαμε για ένα γήπεδο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ που θα στέγαζε και τα ερασιτεχνικά τμήματα –και αυτό είναι δήλωση όλης της διοίκησης του δήμου- θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ελαστικοί με τους όρους και να κάναμε κάποιες υποχωρήσεις. Από την στιγμή που το γήπεδο, είναι γήπεδο μιας ανώνυμης εταιρίας και δεν θα στεγάζει την ερασιτεχνική ΑΕΚ, εμάς αυτό το έγκλημα δεν θα μας βρει συνένοχους…»

Η αντίφαση που προκύπτει στις έξι «κόκκινες γραμμές» που έθεσε ο δήμαρχος και με τις… «υποχωρήσεις» που θα κάνει σε περίπτωση που το γήπεδο στεγάσει τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ και με ιδιοκτήτη την ερασιτεχνική, είναι εξόφθαλμη

Ας υποθέσουμε ότι συμφωνεί η ΑΕΚ να αλλαχθούν τα σχέδια και να στεγαστεί η ερασιτεχνική στο γήπεδο. Ας υποθέσουμε επίσης ότι το γήπεδο θα ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ και όχι σε εταιρία…

Σε αυτή την περίπτωση το υψόμετρο του γηπέδου θα πάψει να ενοχλεί; Η αρμονική γειτνίαση δεν θα είναι πλέον πρόβλημα; Δεν θα υπάρχουν βανδαλισμοί στην πόλη γιατί το γήπεδο θα ανήκει στην ερασιτεχνική και όχι σε εταιρία; Η ρύπανση και η υπερβολική διέλευση θα μειωθεί; Με τις θέσεις στάθμευσης δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν είναι λίγες; Το άλσος, οι ελλείψεις στην ΜΠΕ; Δεν θα υπάρχουν πλέον επιπτώσεις γιατί το γήπεδο θα είναι της ερασιτεχνικής; Τι σημαίνει θα κάνουμε υποχωρήσεις και θα είμαστε ελαστικοί με τους όρους που έχουμε θέσει; Εφόσον έχουν τεθεί όροι (μετά από μελέτες και γνωμοδοτήσεις που έλαβε ο δήμος επί πληρωμή) για το καλό της πόλης και των δημοτών, αυτοί οι όροι θα πρέπει να ισχύουν για ΟΛΟΥΣ!

Διότι με την συγκεκριμένη αντίφαση που αναφέραμε, η αξιοπιστία των δηλώσεων του δημάρχου «περί προστασίας των δημοτών», φθίνει… για να το πούμε κομψά! Και… ο νοών νοείτω!

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Τέλος η δημόσια διαβούλευση και από αύριο…
Επόμενο άρθροΝέο πρόγραμμα συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τις επιχειρήσεις
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.