Έκτακτα Καιρικά: Στη Νέα Φιλαδέλφεια είμαστε έτοιμοι;;;

0

anoxyroth-polhΜε την ΕΜΥ να προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις, οι κάτοικοι στο Ιλιον έχουν πανικοβληθεί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ώστε να αποφύγουν τις τεράστιες καταστροφές που σημειώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες.

Κάτοικοι στο Ιλιον οχυρώνουν τα σπίτια τους με προστατευτικά τοιχώματα μπροστά από τα σπίτια και τις spitia-1επιχειρήσεις τους, χρησιμοποιώντας τσουβάλια με άμμο, μεγάλα ξύλα, τάβλες, ακόμα και τσιμεντόλιθους για να κρατήσουν τα νερά που θα φέρει μία ενδεχόμενη ισχυρή καταιγίδα έξω από τα ακίνητά τους.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα;;;

Το Fx αναδημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της τελευταίας έντυπης εφημερίδας μας με τίτλο “ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ“:

Απροετοίμαστες αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι υπηρεσίες του κράτους, της Περιφέρειας Αττικής και 43του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Λεκανοπέδιο της Αττικής την Παρασκευή 24 Οκτώβρη. Μια έντονη βροχόπτωση μικρής διάρκειας, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει πανικό και καταστροφές στον δήμο μας. Η οδός Σκρα για μια ακόμα φορά έγινε χείμαρρος, με αποτέλεσμα να παρασύρει οχήματα στο διάβα του. Το ίδιο συνέβη στην οδό Σοφούλη στους Απόμαχους και με την γέφυρα του νεκροταφείου. Οι υπόγειες διαβάσεις της Εθνικής οδού μετατράπηκαν σε πισίνες. Ζημιές είχαμε σε περιουσίες από εισροή όμβριων υδάτων σε πολλές περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας.

Και όμως…

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ή «θεομηνίες», είναι “απλώς” φυσικά φαινόμενα, που γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται! Και το κυριότερο, είναι προβλέψιμα (Μετεωρολογική υπηρεσία), σε αντίθεση με τους σεισμούς. Στην Ελλάδα και ειδικά στην Αττική που βρίσκεται η πόλη μας, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι «παιχνιδάκι» σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου (τυφώνες, κυκλώνες κλπ). Και κάθε φορά που γίνονται… «τρέχουμε 46564και δε φτάνουμε», θρηνώντας θύματα και περιουσίες! Και το μόνο που γίνεται μετά την καταστροφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες (κράτος, περιφέρεια, δήμος), είναι τα «συλλυπητήρια», οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις και μπόλικα «ΘΑ»…

Αν ανατρέξετε στα ρεπορτάζ (με βίντεο & φωτογραφίες) της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας (www.fx-news.gr 2010-2014), θα διαπιστώσετε ότι ανάλογες αλλά και χειρότερες καταστροφές έχουν γίνει στον δήμο μας, τόσο από έντονες βροχοπτώσεις όσο και από θυελλώδεις ανέμους, με πτώσεις δέντρων μέχρι και στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, τα τελευταία χρόνια, έκανε ελάχιστες ενέργειες και αυτές «σπασμωδικές» για να «οχυρώσει» την πόλη μας. Δεν θα ανατρέξουμε στο παρελθόν και στις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων. Το θεωρούμε άσκοπο και δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα σταθούμε στο τι πρέπει να κάνει η νέα δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου, για να προστατεύσει την ζωή και τη περιουσία του δημότη:

  • Απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων και υλικών από δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και τακτικός καθαρισμός των φρεατίων.
  • Έλεγχος και εφαρμογή νομοθεσίας σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό τμήμα, σε υπό ανέγερση οικοδομές σχετικά με την εναπόθεση οικοδομικών υλικών σε δρόμους, κοινόχρηστους και άλλους επικίνδυνους χώρους, καθώς και έλεγχος αυθαιρεσιών (επέκταση) σε κτίρια που παρακωλύουν την 645564ροή των υδάτων.
  • Έλεγχος και συντήρηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων κατά προτεραιότητα σε περιοχές καταγεγραμμένες ως επικίνδυνες για πρόκληση ζημιών. (π.χ. γέφυρα νεκροταφείου Κ. Μύλου)
  • Απομάκρυνση οχημάτων σταθμευμένων πλησίον της κοίτης ρεμάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περίπτωση ανακοίνωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, από την Μετεωρολογική υπηρεσία.
  • Έλεγχος και στήριξη ή κοπή, για δέντρα που έχουν πρόβλημα και υπάρχει κίνδυνος πτώσης τους από θυελλώδεις ανέμους.
  • Εισήγηση στην Περιφέρεια για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό των κοιτών των ποταμών και ρεμάτων που διασχίζουν τον δήμο μας. (Κηφισός, Ποδονίφτης κλπ)
    Μελέτες κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων προς ένταξη στα οικεία Περιφερειακά Προγράμματα (π.χ. οδού Σκρα, Ποδονίφτη κλπ).
  • Στην περίπτωση που η Μετεωρολογική υπηρεσία εκδίδει έκτακτα καιρικά φαινόμενα: Ενεργοποίηση της κατάστασης ετοιμότητας των υπηρεσιών του δήμου, συμπεριλαμβανομένων των Τεχνικών Υπηρεσιών και της υπηρεσίας Πολιτικής προστασίας και άμεση και λεπτομερής ενημέρωση των κατοίκων, για ενέργειες (και οδηγίες) πρόληψης, αυτοπροστασίας και επίσης προς αποφυγή ενεργειών που ενδεχομένως αυξάνουν τον κίνδυνο (μετακινήσεις).

Η δημοτική αρχή, οφείλει πρώτα από όλα να προστατεύει την ζωή και την περιουσία τού δημότη. H εφημερίδα μας (έντυπη & ηλεκτρονική), όπως έχει αποδείξει σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που κυκλοφορεί, παλεύει καθημερινά από το δικό της μετερίζι, για την προστασία του. Και ήταν, είναι και θα παραμείνει ΕΧΘΡΟΣ σε όσους ΔΕΝ τη σέβονται με τις πράξεις τους ή την απραξία τους… “

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθρο«Σειρά ομιλιών στα ΚΑΠΗ της πόλης για τις δυσκολίες ύπνου και την αντιμετώπιση του πόνου»
Επόμενο άρθροΑναλυτική πρόγνωση για τα “έκτακτα καιρικά” του τριημέρου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.