Κ. Ζούβελου: “Αύξηση συμμετοχής των νέων στις εκλογές”

0

k-zΣτις εκλογές του Μαΐου παρατηρήθηκε τρομερή αύξηση συμμετοχής υποψήφιων Δημάρχων και κατ΄επέκταση υποψήφιων συμβούλων. Σύνολο στο δήμο μας οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ήταν 7 και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι άγγιξαν τους 550 εκ των οποίων αρκετοί ήταν νεαρής ηλικίας κάτω των 30. Αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τους υποψηφίους προηγούμενων ετών.

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι γιατί ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των δημοτών για τις εκλογές αυτές και ακόμα περισσότερο ποιος ο λόγος που αυξήθηκε η συμμετοχή των νέων ανθρώπων ως υποψήφιοι σύμβουλοι.

Αυστηρώς προσωπική γνώμη, η απάντηση είναι απλή… ΑΝΕΡΓΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Είτε γιατί ο κόσμος λόγω της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί με τα κοινά, είτε γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι και αφυπνίστηκαν επιτέλους οι συνειδήσεις του κόσμου λόγω της άσχημης κατάστασης της χώρας και δη του δήμου μας από την πρωτόγνωρη εικόνα εγκατάλειψης των τελευταίων ετών.

Άλλοι πάλι συμμετείχαν ως ένα απλό όνομα σε κάποιο ψηφοδέλτιο, χωρίς καμία προσπάθεια ανάδειξης των ίδιων ή του συνδυασμού στον οποίο συμμετείχαν και άλλοι, κυρίως άνεργοι, λειτούργησαν με το ένστικτο της επιβίωσης ώστε διευρύνοντας το κύκλο τους ήλπιζαν στο να βρουν μια δουλειά. Βέβαια, σε αυτές τις εποχές όπου το κάθε σπιτικό υποφέρει, το εισόδημα είναι πενιχρό και η ανεργία συνεχώς αυξάνεται, τη τελευταία περίπτωση δεν μπορούμε να τη κατακρίνουμε.

Όσον αφορά τους νεότερους, σίγουρα ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Τι καλύτερο να μαθαίνεις εκτενώς τις ανάγκες και τα προβλήματα του δήμου που διαμένεις; Φέτος έγινε μια πολύ καλή αρχή για την ενασχόληση των νέων με τα κοινά. Φάνηκε έμπρακτα πως θέλουν να πάρουν το μέλλον στα δικά τους χέρια. Ίσως η απελπισία, ίσως η αγανάκτηση, αφύπνισαν τους νέους και μετέτρεψαν τον θυμό τους σε δημιουργία και υπευθυνότητα. Η αποχή μπορεί να ήταν μεγάλη αλλά η συμμετοχή ήταν συγκινητική και ανέλπιστη.

Ωστόσο, όποιο και αν είναι το κίνητρο, όταν μπαίνεις στο «χορό» παραμερίζονται όλες οι δεύτερες σκέψεις και το μόνο που θες είναι να δώσεις το καλύτερο σου εαυτό. Σαν να μπαίνει ένα μικρόβιο μέσα σου και να θες να φτιάξεις με έναν μαγικό τρόπο ότι άσχημο βλέπεις γύρω σου. Έτσι, πρωταγωνιστής γίνεται το κοινό καλό των δημοτών και του δήμου. Παλεύεις καθημερινά να πείσεις τον κόσμο γιατί εσύ και όχι ο άλλος. Ομιλίες, συγκεντρώσεις και καθημερινή επαφή με τον κόσμο ώστε να γνωρίζεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο διπλανός σου, γίνονται καθημερινότητα.

Η δικαίωση των προσπαθειών σου θα έρθει αργά ή γρήγορα. Όχι μόνο από τις ψήφους που θα πάρεις την ημέρα των εκλογών αλλά κυρίως όταν οι «αντίπαλοι» έρθουν, σε συγχαρούν και αναγνωρίσουν τον αγώνα σου.

Ο αγώνας βέβαια δεν σταματάει τη Κυριακή των εκλογών…

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, είτε νικητής είτε ηττημένος οφείλεις να συνεχίζεις να προσπαθείς υπεύθυνα για τον Δήμο σου… για τη γειτονιά σου… για το σπίτι σου..!

Κατερίνα Ζούβελου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής – ΜΜΕ

Προηγούμενο άρθροΠλήγμα για την θεραπεία του AIDS η κατάρριψη του Boeing!
Επόμενο άρθροMalaysia Airlines: Ωμό διπλωματικό θρίλερ πάνω στα 300 πτώματα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.