Πογκρόμ κατά χριστιανών… από τους “ψυχανώμαλους” (photos)

0

isis-Church-burned-in-mosulΜαζικά εγκαταλείπουν τη Μοσούλη οι χριστιανοί της πόλης, μετά το τελεσίγραφο του ΙΚΙΛ να ασπαστούν το Ισλάμ, να πληρώσουν ειδικό ισλαμικό φόρο ή να εγκαταλείψουν την πόλη διαφορετικά θα εκτελεστούν.

«Οι οικογένειες των χριστιανών κατευθύνονται στο Ντοχούκ και το Αρμπίλ», στην περιοχή του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λούις Σάκο, ο καθολικός Χαλδαίος Πατριάρχης της Βαβυλώνας, εκφράζοντας τη βαθιά λύπη του επειδή «για πρώτη φορά στην ιστορία του Ιράκ» οι χριστιανοί αναγκάζονται να εκκενώσουν τη Μοσούλη.

Πράγματι, ύστερα από 2.000 χρόνια που οι χριστιανοί κατοικούν στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, κι αφού ήδη ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε μερικές χιλιάδες από τις 30.000 που ήταν το 2003, η ίδρυση του χαλιφάτου από τους φανατικούς ισλαμιστές τούς ωθεί προς την εξαφάνιση.

Σημάδεψαν τα σπίτια
Οι εξτρεμιστές σημάδεψαν τα σπίτια χριστιανών αλλά και σιιτών μουσουλμάνων, ώστε να είναι εμφανής ο διαχωρισμός, ενώ έκαψαν την ιστορική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η οποία είχε χτιστεί τον 13ο αιώνα. Είχε προηγηθεί η καταστροφή κι άλλων χριστιανικών μνημείων αλλά και σπιτιών Χριστιανών.

«Καλούμε τα Ηνωμένα Εθνη, τη διεθνή κοινότητα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση να παρέμβουν με δυνάμεις στο έδαφος. Οχι μόνο ηθική συμπαράσταση και λόγια στις συνόδους. Θέλουμε πραγματική στήριξη, μια στρατιωτική παρέμβαση για να επιλύσουμε το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα. Θέλουμε από εκείνους να στηρίξουν τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και τον στρατό», δήλωσε ο ιερέας Γιόζεφ Φράνσις, επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλικανικής Χριστιανικής Ενωσης.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι «δείχνουν να θέλουν να ξεριζώσουν κάθε ίχνος μειονοτικής ομάδας στην περιοχή της Μοσούλης».

Το Ισλαμικό Κράτος «πρέπει να σταματήσει αμέσως την άθλια εκστρατεία του κατά των μειονοτήτων στη Μοσούλη και τα περίχωρά της», δήλωσε η διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή του Human Rights Watch Σάρα Λία Ουίτσον, σημειώνοντας ότι οι αντάρτες που έχουν καταλάβει την πόλη «δικαιολογούν αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες επικαλούμενοι τη θρησκευτική ευλάβεια, όμως αυτό είναι το βασίλειο του τρόμου».

Μειονότητες
Και άλλες μειονότητες -οι Γεζίντι, οι Τουρκομάνοι και οι σιίτες Σαμπάκ-, επίσης από την επαρχία Νινευί, ήταν θύματα εγκλημάτων των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το HRW, ενώ στην κοντινή πόλη Ταλ Αφάρ, 4.000 σπίτια σιιτών Τουρκομάνων περιήλθαν στην κατοχή των μαχητών του ΙΚΙΛ ως «λάφυρα του πολέμου».

Η οργάνωση Human Rights Watch κάλεσε το ιρακινό κράτος και άλλους μαχητές να «ασκήσουν πίεση στους τζιχαντιστές να σταματήσουν να στοχοποιούν και να διώκουν τις θρησκευτικές μειονότητες».

Δείτε μερικές φωτογραφίες (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ):

 

 

ΠΗΓΗΚέιμενο: ethnos.gr - ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Προηγούμενο άρθρο«Η ειρηνευτική επιχείρηση του ’74 έφερε τη μόνιμη ειρήνη στην Κύπρο»
Επόμενο άρθροΤο “Φιδάκι” της Νέας Φιλαδέλφειας!!! (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.