Γήπεδο ΑΕΚ και ο σφυγμός της Νέας Φιλαδέλφειας…

0

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσίευσε η εφημερίδα GOAL, σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, την Νέα Φιλαδέλφεια και τους κατοίκους της πόλης μας. Δείτε το:

aek-nea filadelfeia3“Ο Χριστός μετά την Ανάστασή του επισκέφθηκε τους μαθητές του στο υπερώον όπου ήταν συναγμένοι, αλλά ο Απόστολος Θωμάς απουσίαζε. Οταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με την επίσκεψη του Χριστού, ζήτησε να τον δει και να ψηλαφίσει τις πληγές του Σταυρού στα χέρια και στο πλευρό του.

Ο Χριστός επισκέφθηκε και πάλι τους μαθητές του μετά από οκτώ ημέρες και κάλεσε τον Απόστολο Θωμά να ψηλαφίσει τα σημάδια των πληγών στο σώμα του. Τότε ο Απόστολος Θωμάς τον αναγνώρισε και τον ομολόγησε Κύριο και Θεό του. Η φράση του δε, έχει μείνει στην Ιστορία: «Αν δεν δω στα χέρια του τις τρύπες από τα καρφιά, αν δεν βάλω τα δάχτυλά μου σε αυτές και το χέρι μου στο πλευρό του, δεν πρόκειται να πιστέψω».

Ο Θωμάς έμεινε με την αγωνία για οκτώ ημέρες, μέχρι την επόμενη εμφάνιση του Ιησού. Οταν οι δυο τους συναντήθηκαν, ο ίδιος ο Χριστός τον κάλεσε να δει με τα μάτια του και να αγγίξει με τα χέρια του τις πληγές του για να βεβαιωθεί. Ο απόστολος τον αναγνώρισε και επιβεβαίωσε με τη φράση «Είσαι ο Κύριος και Θεός μου». Από τότε έχει μείνει ο χαρακτηρισμός του «Απιστου Θωμά» όχι γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν, αλλά γι’ αυτούς που ζητούν αποδείξεις ώστε να πειστούν.
Τι κοινό έχει η παραπάνω χριστιανική ιστορία με την ΑΕΚ; Απόλυτη. Το «Goal» βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και *** GOAL ***προσπάθησε να καταγράψει γνώμες και απόψεις των κατοίκων της περιοχής για την αναμενόμενη κατασκευή του «σπιτιού» της Ενωσης. Μίλησε με περαστικούς, με επιχειρηματίες και χαρτογράφησε την ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή που εκπροσωπεί τον δικέφαλο αετό. «Περιμένουμε να δούμε έργα και πράξεις…»

Τα μηνύματα, πάντως, που λάβαμε από πάσα κατεύθυνση ήταν άκρως ενθαρρυντικά και άπαντες έκαναν λόγο για μία νέα εποχή. Δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το σωματείο που λέγεται ΑΕΚ, αλλά κυρίως με τα κέρδη που θα αποκομίσουν η δημοτική αρχή, η πολιτεία και το προσωπικό όφελος του καθενός από το χτίσιμο του γηπέδου. «Ενας για όλους και όλοι για έναν» λέει ένα ρητό και οι υγιείς σκεπτόμενοι κάτοικοι -ΑΕΚτζήδες στην πλειονότητα- βλέπουν ένα είδος λύτρωσης να τους κλείνει το μάτι.

Αυξάνονται οι άδειες, ανοίγουν μαγαζιά

aek-nea filadelfeia4Θα παραθέσουμε κάποια στοιχεία και ορισμένες λεπτομέρειες που καταδεικνύουν την άνθηση που επρόκειτο να δώσει στη Νέα Φιλαδέλφεια το νέο γήπεδο. Μέσα στο 2013 ο δήμος έχει ανάψει το πράσινο φως για λειτουργία 20 νέων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης με άδεια. Αυτό δείχνει πως υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν μπροστά και ποντάρουν στην οικονομική τους άνοδο μέσω του έργου. «Ο ανταγωνισμός θα φέρει υγεία. Μέχρι τώρα βρισκόμαστε με το ένα πόδι στον τάφο. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και μετά…». Η ατάκα αυτή ανθρώπου που διατηρεί επιχείρηση ήταν αφοπλιστική.

Στα ύψη αντικειμενικές αξίες, αγορές οικοπέδων, ενοίκια

Θα ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών και των μαγαζιών. Επίσης, το τωρινό χαμηλό ενοίκιο ή το ποσό αγοράς ενός οικοπέδου θα αυξηθεί κατακόρυφα. Ο φόρος καταστήματος προς τον δήμο δεν θα έχει καμία σχέση με τον τωρινό. Λόγοι που έχουν αφυπνίσει πολύ κόσμο που προσπαθεί από τώρα να κλείσει θέση στη νέα τάξη πραγμάτων.

Ανοίγει η οικοδομή, επιλογή ντόπιων εργατών

Η έναρξη των εργασιών του γηπέδου θα δώσει δουλειά σε αρκετούς ανθρώπους. Και θα ανοίξει ένα επάγγελμα που aek-nea filadelfeia2εδώ και αρκετούς μήνες έχει πάρει τον κατήφορο. Αυτό της οικοδομής. Υπάρχει μάλιστα μία διάχυτη σιγουριά για επιλογή εργατών από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι θα δουλέψουν σε μία φερέγγυα εταιρεία που θα πληρώνει στην ώρα της. Το κίνητρο ανθρώπων με ελάχιστα έσοδα, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και μεγάλων εταιρειών βρίσκεται στο ζενίθ του.

Ο απολογισμός των συζητήσεων έβγαλε ατάκες βγαλμένες από τα σπλάχνα κάθε ΑΕΚτζή. «Καλύτερα που έπεσε η ΑΕΚ. Και πολύ άργησε. Δεν αντέχαμε άλλο. Επιτέλους θα ανασάνουμε, αποκτήσαμε όραμα και ελπίδες».

Υπάρχει κάποιο μείον της κατασκευής του έργου;

Υπήρξε και μία ερώτηση, από την οποία δεν πήραμε απάντηση. «Εντάξει, τα κέρδη είναι πολλά. Υπάρχει κανένα μείον της κατασκευής του νέου γηπέδου;». Τελικά, βρέθηκε κάποιος που μας έδωσε μία εκτίμηση περί αντιδράσεων. «Οι φασαρίες και το ξύλο. Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και θεωρεί πως η επιστροφή της Ενωσης στο σπίτι της θα σημάνει και την επιστροφή των λεγόμενων χούλιγκαν. Οσοι έχουν ζήσει σε παλαιότερες εποχές έχουν τη νοοτροπία πως γύρω από την περιοχή θα επικρατήσει θερμό κλίμα και θα προκληθούν συμπλοκές με σπασμένα αυτοκίνητα και μαγαζιά».

Πρόκειται για μία άποψη που σαφώς δεν απέχει από την πραγματικότητα, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ αγωνίστηκε στο γήπεδό της. Το βασικό έχει να κάνει με την απαγόρευση μετακίνησης φιλοξενούμενων και με την εντολή που έχει δοθεί περί διατήρησης του νέου γήπεδο σε άριστη κατάσταση.

«Οταν επιστρέψουμε, θα μας κυνηγάνε και θα μας μισούν»

Η πίκρα που γεύτηκαν οι οπαδοί με τον ιστορικό υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική έχει αρχίσει να γλυκαίνει. Στο άκουσμα της είδησης της εμπλοκής του Δημήτρη Μελισσανίδη οι περισσότεροι μίλησαν για λύτρωση και για ανάταση ζωής. «Η ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων έχει πολλές συμπάθειες. Είναι αλήθεια. Και από Ολυμπιακούς και από Παναθηναϊκούς. Ξέρουμε, όμως, τον λόγο. Επειδή δεν είμαστε δυνατοί. Μας συμπαθούν γιατί δεν μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Οταν, όμως, επιστρέψουμε, όλοι θα μας κυνηγάνε και θα μας μισούνε».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε αρκετό κόσμο. Υπάρχει ταύτιση απόψεων σε αυτό το θέμα από τους ΑΕΚτζήδες που «πατάνε» στη γη. Ακόμα και από τους οργανωμένους που κρατάνε χαμηλά τον πήχη. Το κίνητρο βλέπετε είναι τεράστιο.
aek
«Πρώτα οι μπουλντόζες, μετά τα διαρκείας»

Μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες που ακούστηκε από χορτασμένους από λόγια οπαδούς της Ενωσης αφορούσε την έναρξη των εργασιών. «Μόλις δούμε μπουλντόζες μέσα στο γήπεδο, τότε θα αγοράσουμε εισιτήριο διαρκείας». Υπάρχουν πολλοί που εξέφρασαν τη συγκεκριμένη άποψη, αφού παρά το κάλεσμα που γίνεται για μαζική συσπείρωση στο ΟΑΚΑ μέχρι την επιστροφή στη φυσική έδρα της ομάδας, όλά τα χρόνια έχουν μπουχτίσει από υποσχέσεις.

Ενας ελλειμματικός δήμος στα πρόθυρα αναγέννησης

Λεπτομέρειες, οι οποίες αποδεικνύουν πως ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας επιθυμεί διακαώς την κατασκευή του γηπέδου, αλιεύσαμε από ανθρώπους που γνωρίζουν τα της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με λεγόμενα κατοίκων, μέχρι το 2004 ο δήμος είχε κέρδη από τον φόρο καταστήματος περίπου 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Από τότε και μετά, όμως, (όπου η ΑΕΚ μετακόμισε) αρκετές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο καθώς δεν μπορούσαν να καταβάλουν τα συμφωνηθέντα με τον δήμο. Τα έσοδά τους μειώθηκαν στο ελάχιστο, η περιοχή σταδιακά υποβαθμίστηκε (οικονομικά) και τα χρήματα «πέταξαν» προς άλλες κατευθύνσεις.

Αποτέλεσμα όλων αυτών τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους να έχουν αυξηθεί και να μην υπάρχει η άμεση δυνατότητα για καταβολή των δεδουλευμένων. Παράλληλα, η αποπληρωμή των δανείων γίνεται με αργούς ρυθμούς και, βέβαια, ο δήμος παρουσιάζει ελλειμματικό ισοζύγιο.

Ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει την ευκαιρία να αλλάξει πλήρως την οικονομική του κατάσταση.

Ρεπορτάζ TOY ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΑΠΠΑ για το«GOAL»

Προηγούμενο άρθρο«Γονατίζουν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Μπαράζ ΦΑΠ και χαράτσι του 2013 με απαίτηση εξόφλησης μέσα στο καλοκαίρι…
Επόμενο άρθροΟικιακή βοηθός από το Λουξεμβούργο «σώζει» 35 ανασφάλιστα κορίτσια στην Ελλάδα!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.