Σε Απεργία οι Δήμοι αλλά… Με Απώλειες!

0

20120912-130403.jpg

Η ΚΕΔΕ, με επιστολή-σύστασή της προς τους δήμους της χώρας, ζήτησε να μείνουν ανοικτές μόνον οι «ευαίσθητες» υπηρεσίες του
προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΔΑΠ-μεΑ. Ωστόσο, οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, της Αθήνας και της Θεσ/νίκης, παραμένουν ο ένας ανοιχτός και ο άλλος… μισάνοιχτος, ενώ και οι δήμοι της Τήνου, Παγγαίου, Καβάλας και Κομοτηνής διαχώρισαν τη θέση τους, δε θα κλείσουν καμιά υπηρεσία τους και θα λειτουργήσουν κανονικά. Κανονικά θα λειτουργήσει και η υπηρεσία καθαριότητας σε αρκετούς δήμους της χώρας, όπως, για παράδειγμα, στους δήμους Ναυπλιέων, Πολυγύρου και Κιλκίς (θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί). Κάπως έτσι ξεκινά η 48ωρη κινητοποίηση των δημάρχων, με το «μενού» να περιλαμβάνει, σύμφωνα και με την απόφαση του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, λουκέτα στους δήμους, συναντήσεις, συγκεντρώσεις και πορεία.

ΠΟΕ-ΟΤΑ «κατακεραυνώνει» ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πάντως, με ανακοίνωσή της, με αφορμή την επιστολή-σύσταση της ΚΕΔΕ, την οποία παρεμπιμπτόντως υπογράφει ο γενικός διευθυντής της Τάκης Βασίλείου, κατηγορεί τους δημάρχους για «άτακτη υποχώρηση» στο θέμα των κινητοποιήσεων.
Όπως σημείωναν αυτοδιοικητικοί κύκλοι στην aftodioikisi.gr, με αφορμή τη συγκεκριμένη επιστολή, που υποχρεώνει τους υπαλλήλους να πάνε στην εργασία τους, έστω και εάν δε λειτουργεί η υπηρεσία τους προς το κοινό, «υπάρχει προσπάθεια από πολλούς δημάρχους να υπάρχει εκτόνωση τόσο στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τη δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων όσο και στη μαχητικότητα των εργαζομένων που έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται ο ένας μετά τον άλλον, μη αντέχοντας τα βαριά αντιλαϊκά μέτρα και τη διάλυση της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τον κίνδυνο που διαγράφεται, της μη καταβολής του πενιχρού μισθού τους».

Aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΑνεξαρτησία σε Καταλωνία-Βαρκελώνη & όχι μόνο!
Επόμενο άρθροΣυμφωνούμε ότι… διαφωνούμε!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.