Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου κοινόχρηστου χώρου «Τουραλί» στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Τομπούλογλου.
Έργο ανάπλασης με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση
Το έργο εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο, ύστερα από πρόταση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής Τουραλί και της πλατείας Αγίας Μαρίνας.
Στόχος της παρέμβασης είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού ιστού, μέσω της δημιουργίας ενός ελκυστικού και φιλικού προς το περιβάλλον κοινόχρηστου χώρου.
Οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνουν:
-
αύξηση του πρασίνου στην περιοχή,
-
χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον,
-
βελτίωση του μικροκλίματος και της αισθητικής του χώρου.
Νέος χώρος σύνδεσης και ξεκούρασης
Ο νέος χώρος έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει την κίνηση των πεζών, να συνδέει περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν αποκομμένες, και να προσφέρει χώρους στάσης και ξεκούρασης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Η διαμόρφωση του χώρου στοχεύει στην ενίσχυση της καθημερινής λειτουργικότητας της περιοχής, δημιουργώντας έναν μικρό αστικό πυρήνα πρασίνου και κοινωνικής συναναστροφής.
Βασικές αρχές σχεδιασμού
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, ο σχεδιασμός βασίστηκε στις εξής αρχές:
-
λειτουργική σύνδεση των οδών Αχαΐας και Αναξαγόρα,
-
ήπια και φιλική προς το περιβάλλον παρέμβαση,
-
διευκόλυνση της κίνησης και της επικοινωνίας των κατοίκων,
-
διατήρηση της αμφιθεατρικής σχέσης του χώρου με το ευρύτερο περιβάλλον.
Στοιχεία εκδήλωσης
📅 Ημερομηνία: Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025
🕛 Ώρα: 12:00
📍 Τοποθεσία: Κοινόχρηστος χώρος «Τουραλί», Νέα Φιλαδέλφεια
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται παρουσία του Δημάρχου και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
















