Τελικός Conference League: Drones, ελικόπτερα και 3 ζώνες ελέγχου

0

Δρακόντεια αναμένονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός.

Σε 2 βδομάδες από τώρα αναμένεται ο μεγάλος τελικός του Conference League στην OPAP Arena, όπου έχει περάσει ο Ολυμπιακός, μετά τη μεγάλη πρόκρισή του επί της Άστον Βίλα και όπως είναι φυσικό οι συσκέψεις των Αρχών για τα μέτρα ασφαλείας είναι «πυρετώδεις».

Μάλιστα, μέχρι την ημέρα του τελικού (Τετάρτη 29/5) που θα διεξαχθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα πραγματοποιηθούν και άλλες συσκέψεις.

Η χθεσινή (Δευτέρα 13/05) πρώτη αναγνωριστική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena, έγινε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, παρουσία υπευθύνων της UEFA και υψηλόβαθμων αξιωματικών.

Σε πρώτη φάση, ο ISIS και οι χούλιγκαν προβλημάτισαν στη πρώτη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα (13/5) για τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό του Conference League στην OPAP Arena μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα.

Στο «τραπέζι» τέθηκαν και τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες των φιλάθλων της Φιορεντίνα, αντιπάλου του Ολυμπιακού στον τελικό της OPAP Arena.

  • Συναγερμός στις Αρχές λόγω ISIS και χούλιγκαν
    Ειδικότερα, δύο είναι τα σημεία που προβληματίζουν τις ελληνικές Αρχές για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού. Το πρώτο αφορά στη διεθνή συγκυρία και τις απειλές που έχουν διατυπώσει οι τρομοκράτες του ISIS για πραγματοποίηση επίθεσης κατά τη διάρκεια αθλητικών διοργανώσεων και «μεγάλων» αγώνων, όπως είναι ένας τελικός Conference League.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ), συμφώνησαν στην ανάγκη ενεργοποίησης των δικτύων πληροφοριών σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού, για τη συλλογή πληροφοριών αναφορικά με κινήσεις υπόπτων για εξτρεμιστική δράση. Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να ζητηθεί και η συνδρομή της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol.

Επίσης, θα διεξάγεται έλεγχος και αποκλεισμός του γηπέδου πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης αλλά και των ξενοδοχείων όπου θα καταλύσουν οι ομάδες και οι εκπρόσωποι της UEFA.

Αυξημένη επαγρύπνηση θα υπάρξει και σε εμπορικά σημεία της πόλης όπου αναμένεται να κινηθούν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας και όσοι επισκεφθούν την Αθήνα με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει τις Αρχές είναι η παρουσία πάνω από 9.000 φιλάθλων του Ολυμπιακού στο γήπεδο της ΑΕΚ. Η ΕΛ.ΑΣ επιθυμεί τόσο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού όσο και της Φιορεντίνα, να κινηθούν προς το γήπεδο συντεταγμένα μέσω διαδρομών που θα διαμορφωθούν ειδικά για το σκοπό αυτό.

Σκοπός είναι να μην υπάρξει η δυνατότητα σε οπαδούς και χούλιγκαν να πλησιάσουν την περιοχή ώστε να αποτραπούν επεισόδια.

Drones, ελικόπτερα και 3 ζώνες ελέγχου
Σύμφωνα με το Star, το βράδυ του μεγάλου τελικού, η OPAP Arena θα μετατραπεί σε «φρούριο», με διπλές και τριπλές ζώνες ελέγχου.

Μάλιστα, εξετάζεται η περιοχή πέριξ του αγάλματος του Δικέφαλου Αετού να είναι «νεκρή ζώνη», ούτως ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς θέλοντας ενδεχομένως να προκαλέσει φθορά…

Στο σχέδιο ασφάλειας θα συνδράμουν drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. Στον συντονισμό του σχεδίου, συμμετέχουν η Κρατική Ασφάλεια, η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η Υποδιεύθυνση Αθλητικής βίας.

Στελέχη της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας θα πραγματοποιούν ελέγχους στους αθλητικούς χώρους με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό οπαδών υψηλού κινδύνου.

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες ώστε να «κλειδώσουν» τα οριστικά μέτρα που θα ισχύσουν και για να προσδιοριστεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα τεθούν σε επιφυλακή.

ΠΗΓΗvradini.gr
Προηγούμενο άρθροΣτο σκοτάδι το άλσος – Ξήλωσαν καλώδια από το δίκτυο φωτισμού
Επόμενο άρθροΛαογραφική Έκθεση με θέμα: Οι γυναίκες του περασμένου αιώνα μέσα απο τα χειροποίητα έργα τους
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.