Λ.Σ.: Να συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέμα των κυκλοφοριακών και άλλων ρυθμιστών ενόψει του τελικού της conference league

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έκανε νέα παρέμβαση για το πρόβλημα των κυκλοφοριακών και άλλων ρυθμιστών που έχουν ανακοινωθεί ενόψει του τελικού της conference league, προκαλώντας εύλογη αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης.

Με επιστολή του ο Νίκος Σερετάκης ζητά να τεθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22 Μάϊου 2024:

Προς κ. Λευτέρη Αντωνόπουλο, πρόεδρο του ΔΣ

Κοιν: μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Πέμπτη 16 Μαΐου απευθύναμε στον κ Δήμαρχο την παρακάτω ερώτηση, που παραμένει αναπάντητη, αναφορικά με τις ανακοινώσεις για κυκλοφοριακές και άλλες ρυθμίσεις ενόψει του τελικού της Conference League.

“Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα θέσει ερωτήματα για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στον τελικό της Conference League που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena στις 29 Μαϊου, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην λειτουργία της πόλης, την προστασία του Άλσους, τη διασφάλιση της κυκλοφορίας και ασφάλειας των κατοίκων και των μαθητών που βρίσκονται παραμονές εξετάσεων, τη λειτουργία των σχολείων, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κτλ

Χωρίς αυτές τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήδη από τη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και την εισαγωγή του σχετικού θέματος στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της 26ης Φλεβάρη, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι θα είχαν παραμείνει στο σκοτάδι.

Στη Δημοτική Επιτροπή της 30ης Απρίλη ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Ζαχαριάδης ζήτησε να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την ενημέρωση των κατοίκων αλλά και την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευση τους προς τις δουλειές και τα σπίτια τους,

Απορρίψατε την πρόταση λέγοντας ότι “‘σίγουρα θα υπάρξουν ενημερώσεις και από την Αστυνομία και βεβαίως και μέσα από τη σελίδα του Δήμου και βεβαίως θεωρώ ότι ο Δήμος θα κάνει ότι μπορεί περισσότερο για να μπορέσει να ενημερώσει τους πολίτες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που θα διεξαχθεί ο αγώνας” (από τα πρακτικά)

Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε.

Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν τις μάθαμε ούτε από την Αστυνομία ούτε από το Δήμο αλλά από ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ την Τετάρτη 15 Μαΐου .

Στην ίδια ανάρτηση ανακοινώνεται (αλήθεια, με ποια αρμοδιότητα;) ότι τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι κλειστά εκείνη την ημέρα (στη Νέα Χαλκηδόνα θα είναι ανοικτά;;) , ότι το Άλσος θα είναι κλειστό (και μάλιστα όχι γενικώς, αλλά ειδικά “για το κοινό”) για τρεις μέρες και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Η προχειρότητα και ανευθυνότητα με την οποία κυβέρνηση και Δήμος χειρίζονται μια τόσο σοβαρή διοργάνωση, την οποία είδαμε στην επιλογή σας να μετατρέψετε σχολικούς χώρους σε πάρκινγκ, επεκτείνεται τώρα ακόμα και στη στοιχειώδη ενημέρωση. Εκτός και αν υπονοείτε ότι για να ενημερωθούμε αρμοδίως για ζητήματα που αφορούν στο Δήμο, τα σχολεία, το Άλσος κτλ θα πρέπει να απευθυνόμαστε στην ΕΠΟ.

Επειδή μέχρι και τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου παρακαλούμε να μας απαντήσετε συγκεκριμένα:

1. Εάν ο Δήμος εμπλέκεται στις αποφάσεις που αφορούν στην λειτουργία της πόλης ενόψει του τελικού

2. Ποιος έλαβε την απόφαση ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά στις 29 Μάϊου, με ποια αιτιολογία, που είναι δημοσιευμένη η απόφαση αυτή, και αν αφορά το σύνολο του Δήμου ή μόνο την Νέα Φιλαδέλφεια όπως γράφηκε.

3. ΤΙ θα γίνει με τα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα, και ειδικότερα με το 2ο ΕΠΑΛ όπου την επομένη, στις 30 Μαΐου, δίνονται πανελλαδικές εξετάσεις

4. Εάν προβλέπεται άδεια μετ’ αποδοχών για τους γονείς που θα υποχρεωθούν να απουσιάσουν από τη δουλειά τους λόγω της απόφασης να μείνουν κλειστά τα σχολεία.

5. Με ποια μέτρα θα διασφαλιστεί η μετακίνηση των κατοίκων προς τις δουλειές και τα σπίτια τους.

6. Τι μέριμνα έχει ληφθεί για τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές, ώστε να προστατευθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν λίγα 24ωρα πριν τις εξετάσεις τους.

7. Εάν για τα παραπάνω θα συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο ή με ποιόν τρόπο θα ενημερώσετε πλήρως και υπεύθυνα τα μέλη του και τους Δημότες

Νίκος Σερετάκης

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας”

Την ίδια στιγμή η ανησυχία κατοίκων και επαγγελματιών αυξάνει καθημερινά καθώς δημοσιεύονται αντικρουόμενες πληροφορίες, ανακοινώνονται προβληματικές “λύσεις” ενώ πληθαίνουν φαινόμενα αυθαιρεσιών, όπως ο αποκλεισμός της διόδου πάνω από την υπογειοποίηση η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας συνταξιούχων, μητέρων με καροτσάκια , μαθητών, η εμφάνιση ιδιωτικών security σε λειτουργίες που αφορούν αστυνομικά καθήκοντα, ο αποκλεισμός από security της πεζοδρόμου της Φωκών το περασμένο Σάββατο κα

Γίνεται φανερό ότι η ταλαιπωρία και τα προβλήματα των εργαζομένων, των κατοίκων, των επαγγελματιών, των μαθητών που ξεκίνησαν τις εξετάσεις τους δεν περιορίζονται σε κάποιες ώρες, ούτε στη συγκεκριμένη μέρα.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε το θέμα να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22/5 εκτός ημερησίας διάταξης, και να συζητηθεί παρουσία όλων των αρμοδίων όπως άλλωστε ζητούσαμε  και με την παραπάνω ερώτησή μας.

Νίκος Σερετάκης

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Προηγούμενο άρθρο“Λαογραφική έκθεση”Ένωση Κρητών Σύλλογος Πελοποννησίων « ο Γέρος του Μοριά» Σύλλογος «Πολιτιστική Αναγέννηση» Σύλλογος Ποντίων «Δημήτριος Υψηλάντης» Πρόσκοποι Ν. Φιλαδέλφειας Δίκτυο Γυναικών
Επόμενο άρθροΌλες οι αλλαγές στο εξωτερικό της OPAP Arena ενόψει τελικού Conference League
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.