Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Η Κοινωνίας Βήμα και ο ΚΕΔΡΟΣ παρουσιάζουν την Πέμπτη 25 Απριλίου βιβλίο του Σταύρου Παναγιωτίδη

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Κοινωνίας Βήμα:

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου), η οποία έχει καθιερωθεί από την UNESCO αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες, η δημοτική παράταξη “Κοινωνίας Βήμα” διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Παναγιωτίδη “Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της Ελληνικής Ιστορίας” των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στο καφέ-μπαρ Lou Lounge Δεκελείας 92, Νέα Φιλαδέλφεια).

Θα μιλήσουν για το βιβλίο και θα συζητήσουν με τον συγγραφέα οι:

Δημήτρης Σακελλάρης, εκπαιδευτικός

Κυριάκος Χήνας, ιστορικός

Αλήθεια εσείς  ποιο μύθο αμφισβητείτε ή για ποιόν μύθο δεν δέχεστε κουβέντα;

Δηλαδή, οι Σπαρτιάτες δεν πετούσαν παιδιά στον Καιάδα; Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκοψε τον Γόρδιο Δεσμό; Θα μας πείτε και ότι δεν λάτρευαν όλοι οι Βυζαντινοί τον τελευταίο τους αυτοκράτορα; Δεν σχεδίασε την Αγία Σοφία μια μέλισσα; Ούτε το Κρυφό Σχολειό υπήρξε ποτέ; Ούτε ο χορός του Ζαλόγγου; Ούτε για τους εμφυλίους της Επανάστασης ευθύνεται η διχόνοια των Ελλήνων; Τα αγγλικά δάνεια τελικά βοήθησαν την Επανάσταση; Δεν δημιούργησε το ΙΚΑ ο Μεταξάς; Δεν αφορίστηκε ποτέ ο Καζαντζάκης;

Προηγούμενο άρθροΣτο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων θα συμμετάσχει η Μικτή χορωδία του Δήμου
Επόμενο άρθροΚορωπί: Μαθητές ήρθαν στα χέρια στο διάλειμμα -Στο νοσοκομείο ένας 16χρονος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.