Πολιτών Πολιτεία: Έργα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 20εκ. ευρώ από την δημοτική αρχή του Γιάννη Βούρου

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της παράταξης Πολιτών Πολιτεία:

Με χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε να προχωρούν έργα και δράσεις, με χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν με μελέτες, δουλειά και ενέργειες της δημοτικής μας αρχής με επικεφαλής τον π. Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Βούρο την περίοδο 2020 – 2023.

Γεγονός που συνομολογήθηκε σχεδόν από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2024 σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Εν προκειμένω αναφερόμαστε στο έργο της κατασκευής των 49 πρότυπων – έξυπνων διαβάσεων σε σημεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (Α.Μ. 123/2022 και συνεχιζόμενη σύμβαση υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 23056/26-09-2023).

Πιο συγκεκριμένα αφορά χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε μετά το σχετικό αίτημα με Α.Π. 50562 και ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης 29/7/2022. Το έργο έχει υπαχθεί  στη δράση 16631 που φέρει τον τίτλο: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού και εργασίες που θα εκτελεστούν προκειμένου μια απλή σηματοδοτούμενη διάβαση πεζών να αναβαθμιστεί σε πρότυπη – έξυπνη!

Στον εξοπλισμό ενδεικτικά περιλαμβάνονται: συσκευές αφής πεζών, συσκευές σήμανσης τύπου LED, μετεωρολογικός σταθμός, αισθητήρες καταμέτρησης και ανάλυσης κυκλοφοριακών στοιχείων, εργασίες αποκατάστασης διαγράμμισης, κ.α.

Το ποσό της χρηματοδότησης για το εν λόγω έργο είναι της τάξης των 2.799.926,70 € και οι πρώτες εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει επί της οδού Σμύρνης κλπ, και ο Δήμος δεν θα ξοδέψει από ίδιους πόρους ούτε ένα (1) ευρώ!

Επίσης προχωρά η εξασφάλιση ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης στα πλαίσια του έργου «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, μέσω του προγράμματος ΄΄ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ΄΄, με Α.Μ. 09/2023».

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα (και το ΠΔΕ) παραλάβαμε τέσσερα (4) οχήματα για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας τον περασμένο Δεκέμβριο (καδο-πλυντήριο, σάρωθρο, φορτηγάκι κλπ), θα παραληφθούν ακόμη έξι (6) οχήματα για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου μας το προσεχές διάστημα, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου 2023 ξεκινήσαμε την διαγωνιστική διαδικασία και για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε σημεία της πόλης μας.

Δράσεις για τις οποίες επίσης ο Δήμος μας δεν θα διαθέσει από πόρους του ούτε ένα (1) ευρώ!

Πρόκειται για ένα μέρος μόνο των έργων και των δράσεων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται με τις χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε με πολλή δουλειά, συντονισμένες προσπάθειες και μεράκι η δημοτική μας αρχή και που αν αξιοποιηθούν όπως έχουμε σχεδιάσει θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα στην όμορφη πόλη μας.

Υγ. 1 Καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς δεύτερες σκέψεις τους βανδαλισμούς δημοτικής περιουσίας. Πρόκειται για φαινόμενο που όπως κάθε λογικό πολίτη μας προβλημάτιζε και μας προβληματίζει, μας στενοχωρούσε και μας στενοχωρεί, και το οποίο αντιμετωπίσαμε αρκετές φορές και επί της θητείας μας.

Υγ. 2 Ενημερώνουμε τους κ. Τομπούλογλου πως η παιδική χαρά επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως είχε ανακατασκευαστεί πλήρως το 2022. Θα περιμέναμε τουλάχιστον για αυτό κάτι να ψελλίσει και ο κ. Γεωργαμλής, που διετέλεσε εκείνη την περίοδο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής Γιάννη Βούρου.

Προηγούμενο άρθροΣύριζα Ν.Φιλ/Ν.Χαλ: Το νέο συντονιστικό όργανο της ΟΜ Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΦωτογραφίες από την παρέλαση της 25η Μαρτίου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.