Δήμος ΝΦ/ΝΧ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ecomobiliy ποδηλατοδρομία

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου:

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ECOMOBILITY ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Ecomobility ποδηλατοδρομία του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, μια πρωτοβουλία για βιώσιμη αστική κινητικότητα.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διακεκριμένος συμπολίτης μας dr Αντώνιος Αυγερινός, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευτυχία Παπαλουκά, στελέχη από το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον ποδηλατικό γύρο που διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου μας και με την συνδρομή των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ υπήρξε υποστήριξη από την Ελληνική Αστυνομία και της Τροχαία.

H περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας στο πλαίσιο συμμετοχής της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY, διοργανώνει ποδηλατοδρομία ως δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφορικά με την οικολογική-βιώσιμη μετακίνηση.
Η εκστρατεία ECOMOBILITY διανύοντας την 20η χρονιά υλοποίησής της έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των εφήβων και την αφύπνιση των πολιτών για την οικολογική μετακίνηση, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών, την προστασία του περιβάλλοντος και την ελεύθερη προσβασιμότητα στις πόλεις μας, μέσα από την προώθηση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Οι μαθητές της ομάδας μέσα από την διεξαγωγή της συγκεκριμένης δράσης, επιθυμούν να τονίσουν στην τοπική κοινότητα, το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και την ευεξία της άθλησης που προκύπτουν ως οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο και να ωθήσουν τις τοπικές αρχές στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και ασφαλών αστικών οδών.

Προηγούμενο άρθρο8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ: Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.