“ΜΑΜΑ ΕΡΧΟΜΑΙ” – Ολόκληρο το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του MEGA για τον 1 χρόνο από τα ΤΕΜΠΗ

0

Τέμπη: «Φώναζαν ‘πάρ’ τε μας, σώστε μας από αυτήν την κόλαση’»

Διασώστες που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος περιγράφουν τις απόκοσμες εικόνες που αντίκρισαν και το σοκ που βίωσαν ενώ προσπαθούσαν να διασώσουν τα θύματα.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που άφησε πίσω του 57 νεκρούς και άλλους τόσους να μένουν πίσω και να θρηνούν και να ζητούν ένα χρόνο μετά την απόδοση δικαιοσύνης. Ένα χρόνο μετά οι μνήμες ξαναζωντανεύουν… ίσως και να μη σβήσουν ποτέ για όσους υπήρξαν μάρτυρες της κολάσεως. Πέραν των θυμάτων, στο σημείο λίγη ώρα μετά την μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων βρέθηκαν διασώστες από όλη τη χώρα. «Κόλαση! Υπήρχαν άνθρωποι διασκορπισμένοι, υπήρχαν μέλη ανθρώπων τα οποία έπρεπε να περισυλλέξουμε… τρέχαμε μέσα στα σκοτάδια και φωνάζαμε ‘υπάρχει κανείς εδώ;’… ήταν πολύ μακριά, είχαν βγει από τα βαγόνια και ήταν πεταμένοι…» θυμάται ο Γιάννης Γούλας, διασώστης και πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. «Είδαμε πολύ σκληρές εικόνες, απόκοσμες» «Φτάσαμε δωδεκάμισι η ώρα… υπήρχε πάρα πολύς καπνός, έντονη δυσοσμία, φωτιά και πολλή μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων… είδαμε πολύ σκληρές εικόνες, απόκοσμες» περιγράφει η Ελισσάβετ Καρανίκα, γιατρός και πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας μιλώντας στην Ανθή Βούλγαρη και στο ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ. «Υπήρχαν άνθρωποι διασκορπισμένοι, υπήρχαν μέλη ανθρώπων τα οποία έπρεπε να περισυλλέξουμε…» Ο κ. Γούλας θυμάται να προσπαθούν να διακρίνουν ποιοι από τους τραυματίες ήταν σοβαρά και έχρηζαν άμεσης φροντίδας. Όπως λέει όσοι μπορούσαν να περπατήσουν πήγαιναν και έμπαιναν μόνοι τους στα ασθενοφόρα. «Φώναζαν ‘πάρ’ τε μας, σώστε μας από αυτήν την κόλαση’» «Δεν μπορούσες να τους διώξεις… φώναζαν ‘πάρ’ τε μας, σώστε μας από αυτήν την κόλαση’ και άλλα τέτοια. Η λέξη ‘κόλαση’ έχανε το νόημά της μπροστά σε αυτό που αντικρίσαμε» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γούλας. «Ήταν σαν να ζεις σε ταινία, μόνο που ήταν πραγματικότητα» Η κ. Καρανίκα συνεχίζει τονίζοντας πόσο δύσκολο ήταν το έργο για την ίδια και τους συναδέρφους της, παρ’ όλη τη σκληρή εκπαίδευση που έχουν περάσει όλοι τους. «Λυγίσαμε, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, αλλά ήταν σοκαριστικό, ήταν σαν να ζεις σε ταινία, μόνο που ήταν πραγματικότητα. Αρχίσαμε την έρευνα και τον απεγκλωβισμό… πλησιάσαμε στα βαγόνια, μπήκαμε σε ορισμένα. Έπρεπε τα πρώτα λεπτά να συνειδητοποιήσω το τι γίνεται και θυμάμαι να ρωτάω έναν πυροσβέστη εάν αυτό είναι το πρώτο βαγόνι, μου λέει ‘όχι αυτό είναι το τρίτο βαγόνι’ και ασυναίσθητα κοίταξα πίσω μου που ήταν το απόλυτο σκοτάδι. Τον ρώτησα μετά που είναι τα άλλα δύο και μου απάντησε ‘ακριβώς από κάτω’… εκεί συνειδητοποίησα το τι ακριβώς έγινε» λέει η κ. Καρανίκα.

Δείτε το Ντοκιμαντέρ ΕΔΩ: https://www.megatv.com/ekpompes/1405943/mama-erxomai/

ΠΗΓΗinkefalonia.gr
Προηγούμενο άρθροEcomobility ποδηλατοδρομία την Κυριακή, 3 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΣοκαριστικό τροχαίο στην περιοχή των Απομάχων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.