Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα Τομπούλογλου – Βούρου

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο το  τεχνικό πρόγραμμα που εισήχθητε από τη Δημοτική Επιτροπή με τις ψήφους των παρατάξεων  Τομπούλογλου – Βούρου.

Ο Νίκος Σερετάκης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητές του τεχνικού προγράμματος δεν αφορούν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και τα επείγοντα έργα και υποδομές του Δήμου, αλλά τη στρατηγική επιλογή ανάδειξης του δήμου ως μητροπολιτικό κέντρο αθλητικού τουρισμού.

Ο Γιάννης Ζαχαριάδης σημείωσε ότι μόλις 0,7% του τεχνικού προγράμματος -αν εξαιρέσουμε τα συνεχιζόμενα έργα- αφορούν στα σχολεία, και με γλαφυρά παραδείγματα έδειξε πως τα χιλιάδες ευρώ των διάφορων προγραμμάτων σκορπίζονται σε έργα άσχετα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Η Δανάη Γκούμα αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που προτάσσει η Λαϊκή Συσπείρωση, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην πολιτική προστασία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία και τις άλλες τις κοινωνικές υποδομές, σε αντιδιαστολή με τα έργα βιτρίνας και τις αναπλάσεις που κυριαρχούν.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την ουσιαστική σύγκλιση στους βασικούς άξονες του τεχνικού προγράμματος Τομπούλογλου-Βούρου.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η κριτική της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε στην…ρεαλιστικότητα (!) του αντιλαϊκού προγράμματος.

Ο Νίκος Σερετάκης στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων είπε:

Η εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, την οποία από κοινού έχουν ψηφίσει στη Δημοτική Επιτροπή οι παρατάξεις Τομπούλογλου και Βούρου, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι αυτό που βλέπουμε στη βουλή, η στρατηγική σύγκλιση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, στο επίπεδο του Δήμου γίνεται ταύτιση.

Είναι σαφές ότι οι ιεραρχήσεις που έχετε κινούνται στα πλαίσια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, την οποία έτσι κι αλλιώς εφαρμόζετε.

Για παράδειγμα η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας και υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής υλοποιείται και μέσω των του Δήμου  μας με την παράδοση υπηρεσιών σε ΜΚΟ και ΑΜΚΕ

Οι προτεραιότητές σας δεν αφορούν τις ανάγκες και τα επείγοντα έργα και υποδομές του Δήμου για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων στις γειτονιές μας.

Αφορούν τη στρατηγική επιλογή, η Νέα Φιλαδέλφεια να γίνει ένα μητροπολιτικό κέντρο αθλητικού τουρισμού. Διαμορφώνετε την υποδομή για αυτό τον σκοπό. Περίπου 15% του τεχνικού προγράμματος πάει σε αναπλάσεις και προώθησης της ατζέντας παρέμβασης στον περιβάλλοντα χώρο της OPAP Arena.

Παράλληλα φυσικά υλοποιείτε όλον τον κεντρικό σχεδιασμό του ψηφιακού μετασχηματισμού, της πράσινης μετάβασης, της αντιλαϊκή διαχείρισης απορριμμάτων.

Ας δούμε ειδικά για την ανακύκλωση ποια πολιτική στηρίζετε και εφαρμόζετε.  Όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο για κερδοφόρες μπίζνες τόσο ων επιχειρήσεων που παράγουν απόβλητα όσο και αυτών που τα διαχειρίζονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε το σχεδιασμό των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων ώστε να παράγουν υποχρεωτικά καύσιμα αντί για ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Βρήκαν ευκαιρία οι επιχειρήσεις παραγωγής ανακυκλώσιμων συσκευασιών και ενώ εισπράττουν κανονικά τα περιβαλλοντικά τέλη από τους καταναλωτές, δεν τα αποδίνουν. Μιλάμε για μια εισφοροδιαφυγή σκάνδαλο, με την κάλυψη της κυβέρνησης, που ξεπερνά τα 22 εκ το χρόνο. Από την άλλη φυσικά το τέλος ταφής επιβαρύνει δήμους και δημότες.

Δείτε τα περίφημα σπιτάκια ανακύκλωσεις. Κοστίζει πάνω από 370.000 το ένα για συλλογή 55 τόνους ανακυκλώσιμων. Δηλαδή κάθε ένα αντιστοιχεί σε 2 απορριμματοφόρα ή περίπου 2000 μπλε κάδων που μπορούν να μαζέψουν μερικές χιλιάδες τόνους το χρόνο.

Επιδιώκετε να εμφανίσετε ως έργο την ενασχόληση με την καθημερινότητα. Όμως για να βελτιωθεί η  καθημερινότητα  χρειάζονται σύγχρονες υποδομές, δεν αρκεί το πρόχειρο μπάλωμα μιας λακούβας.

Στο αίτημα για σύγχρονα, ασφαλή και ελκυστικά για τα παιδιά σχολεία απαντάτε με ότι περισσέψει από προγράμματα. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ.

Μια σειρά ουσιαστικές παρεμβάσεις στο τεχνικό πρόγραμμα παραμένουν στο επίπεδο του 100ρικου και αν (λχ ηχοπετάσματα) ή και απουσιάζουν παντελώς, όπως στο πράσινο που αφορά το 25% της έκτασης του Δήμου  προβλέπετε 0 έργα με 0€ προϋπολογισμό.

Αλλά μας δούμε τι προβλέψεις κάνετε και  για τη λεγόμενη «καθημερινότητα» :

–      Άρση επικενδυνότητας οδικού δικτύου… 100€

–      Κόμβος Κοσμά Αιτωλού…. 100€

–      Ανακατασκευή αγωγών όμβριων… 100€

–      Αντιπλημμυρικό κοιμητηρίου… 100€

Όσο για τα πεζοδρόμια, όσα δεν έχουν την τύχη να μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του γηπέδου (όπου προβλέπονται 179.000€) θα επισκευαστούν με 100€..

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία και  τι εντάσσεται και τι δεν εντάσσεται στο τεχνικού

Είναι άμεση ανάγκη η δέσμευση χώρων προς απαλλοτρίωση ειδικά στο κέντρο για

–      Παιδικούς σταθμούς

–      Νηπιαγωγεία

–      Χώρους πολιτισμού και υποδομές για το παιδί

–      Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας (Ηρώδειο, Οικία Σοβατζόγλου)  για τη δημιουργία υποδομών για το παιδί και χώρvn πολιτισμού

Αλλά πάνω απ΄όλα είναι ανάγκη να οργανωθεί η εργατική λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κομμάτων του κεφαλαίου. Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών, των αγροτών, των υγειονομικών, η μεγάλη απεργία της 28ης Φλεβάρη αποτελούν ελπιδοφόρα βήματα.

Προηγούμενο άρθροΠολιτών Πολιτεία: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 – Έργα και χρηματοδοτήσεις της δημοτικής αρχής Γιάννη Βούρου συνομολόγησε σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ.
Επόμενο άρθροΠολιτών Πολιτεία: Πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.