Δήμος ΝΦ/ΝΧ: Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου:

Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι παιδικές χαρές εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, παραμένουν σφραγισμένες, όπως ορίζει η Υ.Α. 28492/2009 του Υπουργείου Εσωτερικών, διότι ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ την απαιτούμενη εκ του νόμου ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ προς χρήση από τα παιδιά μας.

Η α λ ή θ ε ι α είναι ότι τα πιστοποιητικά καταλληλότητας της λειτουργίας των παιδικών χαρών του Δήμου μας ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ από το 2023, δηλαδή επί της προηγούμενης διοίκησης Βούρου, και δ ε ν έγινε ουδεμία διαδικασία επανέκδοσής τους όπως θα έπρεπε, παρά και τη θετική εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την εγγραφή ποσού στον προϋπολογισμό του έτους 2023 ώστε να καλυφθεί η σχετική δαπάνη.

Επιπλέον, η απελθούσα διοίκηση Βούρου δ ε ν ψήφισε μέχρι το τέλος του 2023 τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2024, παρότι υποχρεούταν βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Αυτό έχει ως δυσμενή συνέπεια ο Δήμος –υπό τη νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Τομπούλογλου– να λειτουργεί, μέχρι και σήμερα, χωρίς εγκεκριμένο Προϋπολογισμό με αποτέλεσμα την αδυναμία διενέργειας οποιασδήποτε δαπάνης προς όφελος της πόλης μας, πέρα από τις απολύτως υποχρεωτικές δαπάνες όπως π.χ. μισθούς προσωπικού, ασφαλιστικές εισφορές, τρόφιμα Παιδικών Σταθμών, καύσιμα, κ.λπ.

Με απλά λόγια, η σημερινή Δημοτική Αρχή Τομπούλογλου δεν μπορεί επί του παρόντος να αναθέσει την επισκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών, μη υπάρχοντος εγκεκριμένου Προϋπολογισμού για την κατάρτιση του οποίου εργαζόμαστε εντατικά όλο αυτό το μικρό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Για αυτό και οι παιδικές χαρές συνεχίζουν ακόμα να είναι σφραγισμένες.

Δέσμευσή μας και από τις πρώτες προτεραιότητές μας, μόλις ο Δήμος μας αποκτήσει Προϋπολογισμό, θα είναι και η επισκευή και πιστοποίηση καταλληλότητας όλων των παιδικών χαρών ώστε να υποδεχθούν ξανά, ασφαλείς και φροντισμένες, τα παιδιά μας.

Οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι του Δήμου καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια ώστε οι παιδικές χαρές της πόλης να ανοίξουν την άνοιξη, κατανοώντας την εύλογη αγανάκτηση των γονέων.

Και με Δήμαρχο τον Γιάννη Τομπούλογλου, οι παιδικές χαρές στον Δήμο μας δεν θα ξαναστερηθούν τα γέλια των μικρών μας φίλων !!

Προηγούμενο άρθροΠολιτών Πολιτεία: Τομπούλογλου – Παπαλουκά οι μόνοι υπεύθυνοι για την μη λειτουργία των παιδικών χαρών
Επόμενο άρθροΗ στιγμή που τα τρακτέρ των αγροτών περνάνε απο την Νέα φιλαδέλφεια (VIDEO)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.