Τι ειπώθηκε στο χθεσινό (24/1/2024) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για τις αυξήσεις στα τέλη

0

Η παράταξη του Δήμαρχου Γιάννη Τομπούλογλου προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα της αύξησης (έως και 77%) στα Δημοτικά τέλη. Κύρια επιχείρηματά της ηταν η ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η πρόταση της υπηρεσίας, τα οποία δεν έπησαν την αντιπολίτευσή η οποία σε ορισμένες καταστάσεις χρησιμοποίησε αιχμηρά λόγια για να χαρακτηρίσει τα νέα μέτρα της Δημοτικής Αρχής.

Οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης:

Γ. Βούρος:

Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Βούρος υπεραμύνθηκε της προηγούμενης περιόδου, συγκρίνοντας την μειοψηφία που διέθετε η δική του Διοίκηση με την ικανή πλειοψηφία της Διοίκησης Τομπούλογλου. Όπως είπε η αντιπολίτευση που βρήκε απέναντί του, δεν δίστασε να επιβάλει εξαιρετικά χαμηλά τέλη (με καταστροφικές επιπτώσεις στο ταμείο του Δήμου) παρότι και τότε η υπηρεσία πρότεινε μεγαλύτερα τέλη. Τόνισε δε, απευθυνόμενος στον Γιάννη Τομπούλογλου, ότι «δεν έχετε να αντιμετωπίσετε μόνο την αντιπολίτευση, έχετε να λογοδοτήσετε και στο 49,6% που δεν σας ψήφισαν».

Ν. Σερετάκης:

Από την Λαϊκή Συσπείρωση «απένειμε» στη νέα Διοίκηση δυο μετάλλια φορομπηξίας. Στο άλμα εις ύψος για την αύξηση των τελών και της ταχύτητας για την άμεση λήψη της απόφασης. Ο Δήμος μας, όπως είπε, αφήνει πίσω του ιδρωμένες τις «λαϊκές συνοικίες» της Κηφισιάς, του Καστρίου, του Αμαρουσίου, αγγίζοντας τη λαϊκή γειτονιά του Ψυχικού, κοντράροντας την “μαρτυρική” Εκάλη. Όλα αυτά όπως τόνισε, με επιχειρήματα γνωστά και χιλιοειπωμένα. Παραλάβαμε καμένη γη, βρήκαμε χάος. Πρέπει να βγει ο Δήμος, οπότε πληρώστε!

Λ. Γεωργαμλής:

Δεν συμμετείχε στη συζήτηση θεωρώντας ότι έχει κώλυμα λόγω της ενασχόλησής του με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σ. Γατσούλης:

Aνέφερε ότι θα μπορούσαν να συζητήσουν κάποια αύξηση με την προϋπόθεση κριτικής του παρελθόντος εννοώντας ότι αυτή η διοίκηση δεν προήλθε από «παρθενογέννεση» αλλά αποτελεί συνέχεια αυτών που επέβαλαν τα μειωμένα τέλη. Δεν κάνετε όπως είπε καμία κριτική για τους υπευθύνους που το 2021 έφεραν τον Δήμο σε αυτή την κατάσταση.

Γ. Τζέλης:

Eπισήμανε ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μιας Διοίκησης θα πρέπει να βρίσκεται η ανακούφιση των πολιτών από την ληστρική επίθεση που δέχεται το εισόδημά τους. Αναρωτήθηκε δε τι ακριβώς άλλαξε προς το καλύτερο στο εισόδημα των συμπολιτών μας ώστε να δικαιολογείται μια τόσο μεγάλη αύξηση.

Προηγούμενο άρθροΜεταβιβάσεις ΕΙΧ/ΦΙΧ, Μηχανών, Διπλώματα Κουβέλης Κώστας
Επόμενο άρθροΑπερρίφθη η ένσταση του Γιάννη Βούρου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.