Αλμέιδα για το ΑΕΚ-Μαρσέιγ: «Είμαστε παθιασμένοι και θα δώσουμε μάχη ως το τέλος για την πρόκριση»

0

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, στάθηκε στην σημασία του αγώνα της Πέμπτης (22:00) με τη Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το παιχνίδι της Πέμπτης (22:00) με τη Μαρσέιγ είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ και το μέλλον της στο Europa League, κάτι που αναγνώρισε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, με τον Αργεντινό τεχνικό πάντως να ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα του.

Ο «Πελάδο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως το σύνολό του είναι παθιασμένο και θα παλέψει για την πρόκριση από τον όμιλο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο με αγάπη, σεβασμό και ένωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

Για τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ:

 «Θα πρέπει να προσέξουμε κάθε ενέργεια του αντιπάλου. Κάθε πλάγιο, κόρνερ, πίεση, κινητικότητα, να μην του επιτρέψουμε να δημιουργήσει. Πρέπει να προσέξουμε πολλά πράγματα για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μαρσέιγ».

Για το πόσο σημαντικό είναι το αυριανό ματς για την πρόκριση και αν υπάρχει πίεση γιατί η ΑΕΚ δεν έχει νικήσει ευρωπαϊκό ματς στην OPAP Arena: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι αυτό. Ποτέ δεν προσπαθούμε να βάζουμε τη λέξη πίεση σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Φυσικά έχουμε την όρεξη και τη διάθεση να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Προφανώς αν καταφέρουμε να τελειώσουμε το ματς με μια νίκη, θα ήταν η πρώτη στην έδρα μας για την Ευρώπη και θα ήταν κρίσιμη για το θέμα των θέσεων στον όμιλο. Αν σκεφτόμαστε έτσι όμως, δεν σκεφτόμαστε αποκλειστικά τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι σε κάποια σημεία του προηγούμενου αγώνα τα πήγαμε καλά και με βάση αυτό πιστεύω πως αν βασιστούμε σε αυτά, τότε θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο».

Για την απουσία του Ρονζιέ από πλευράς Μαρσέιγ και αν αλλάζει το πλάνο: «Δεν θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα. Ο αντίπαλος έχει βαθύ ρόστερ με τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Εμείς θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι.

Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θα πρέπει να κάνουμε αυτό που συνήθως κάνουμε».

Για το ότι για πρώτη φορά η ΑΕΚ είναι σχεδόν πλήρης:

 «Είναι σημαντικό για το σύνολο της ομάδας. Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει δικαιολογίες για τις απουσίες. Πιστεύω στο σύνολο των παικτών, στον κάθε ένα που προπονώ. Το πλεονέκτημα όταν είναι όλοι διαθέσιμοι είναι ότι υπάρχει ανταγωνισμός και με έναν φυσικό τρόπο όλοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν καλή απόδοση. Θα δουλέψουμε ως σύνολο χωρίς να εξαρτόμαστε από έναν ή δύο παίκτες».

Για τα χαρακτηριστικά του Γκατούζο ως προπονητή:

 «Το να μιλήσω για χαρακτηριστικά είναι δύσκολο. Θα έπρεπε να ήμουν παίκτης της Μαρσέιγ. Μπορούμε να κάνουμε μια γρήγορη ανάγνωση του αντίπαλου προπονητή. Με την άφιξή του το στυλ της Μαρσέιγ έχει αλλάξει. Μεταδίδει πάθος στην ομάδα του μέσα στο γήπεδο, σε συγκεκριμένα σημεία οι παίκτες ασκούν πίεση, έχουν κάποιες αλλαγές που μπορούν να κάνουν στις επιθετικές κινήσεις. Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα ως τον τελευταίο αναπληρωματικό έχουν καλά πόδια και από την άφιξή του έχει δώσει το δικό του στυλ. Εμένα προσωπικά με ευχαριστεί».

Για το ποιες είναι οι ομάδες φαβορί για την πρόκριση:

 «Είναι δύσκολο να μιλήσω για φαβορί. Όταν έγινε η κλήρωση άλλα ήταν τα φαβορί. Εμείς δείξαμε ανταγωνιστικοί, ξέρουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον οποιονδήποτε. Εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά να μιλάμε πριν για φαβορί είναι λάθος. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Από την πρώτη μέρα της κλήρωσης υπάρχει μια διαφορά μεγάλη σε πολύ κόσμο. Τότε όταν έλεγαν το όνομα της ΑΕΚ το έλεγαν με ένα τρόπο και σήμερα αναφέρονται στην ΑΕΚ με άλλο τρόπο. Αυτό σε εμάς πρέπει να δίνει δύναμη. Δεν είναι όπως μπορεί αρκετοί να το σκέφτονταν αρχικά. Οπότε όλοι στην ομάδα και ο κόσμος ξέρουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έχουμε τα εργαλεία, ποιότητα στους παίκτες μας και πολλή όρεξη και επιθυμία να προχωρήσουμε».

Για το που μπορεί να φτάσει αυτή η… επανάσταση της ΑΕΚ:

 «Είμαστε ένα σύνολο παθιασμένων ανθρώπων. Ένα γκρουπ που δεν θεωρεί τίποτα χαμένο και θέλει να προχωρήσει σε όλες τις διοργανώσεις. Ονειρευόμαστε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Έχουμε αντιληφθεί ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όταν στη ζωή κάποιος δείχνει πάθος, αγάπη και σεβασμό και όταν υπάρχει ένωση, δεν υπάρχουν εμπόδια. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι που κυνηγάνε τους στόχους τους».

ΜΕΣΩPROTOTHEMA
Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Τέλος οι άθλιες χωματερές, το 2030 θα θάβουμε το 10% των απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΥπέρταση: Γιατί πρέπει να στεκόμαστε όρθιοι όταν μετράμε την πίεση – Τι αλλάζει
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.