ΑΕΚ: Τιμωρία (με αναστολή) για κλείσιμο του πετάλου επιβλήθηκε από την UEFA

0

Ηχηρό «καμπανάκι» στην ΑΕΚ από την UEFA, για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τη Μαρσέιγ – Σε νέο παράπτωμα την επόμενη διετία, το βόρειο πέταλο της OPAP Arena, από τις θύρες 18 ως 25, θα κλείσει για μια αγωνιστική – Βαρύ χρηματικό πρόστιμο στην Ένωση.

Μπορεί το κλίμα εντός και εκτός του γηπέδου, για τον αγώνα με τη Μαρσέιγ, να ήταν εορταστικό, ωστόσο η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA δεν είχε την ίδια ακριβώς άποψη κι αυτό το αντιλήφθηκαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο στην ΑΕΚ.

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/11) η Ένωση ενημερώθηκε για την απόφαση της UEFA αναφορικά μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να… προειδοποιεί με τον τρόπο της ότι την επόμενη φορά θα υπάρχουν οδυνηρές συνέπειες.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την UEFA με κλείσιμο του βορείου πετάλου της OPAP Arena από τις θύρες 18 ως 25 με μια αγωνιστική, με την ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για δύο χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως στο επόμενο παράπτωμα μέσα στην επόμενη διετία, θα ενεργοποιηθεί η ποινή και το πέταλο θα κλείσει για ένα ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι.

Η ποινή, όπως γνωστοποίησε η UEFA, αφορά καπνογόνα, πυροτεχνήματα και κλειστούς διαδρόμους, για τα οποία η ΑΕΚ είχε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους και με ανακοινώσεις ότι απαγορεύονται. Επίσης στην ΑΕΚ επιβλήθηκε και πρόστιμο 76.000 ευρώ το οποίο προστίθεται στις 82.000 ευρώ από προηγούμενες χρηματικές τιμωρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά την πειθαρχική παραπομπή της ΑΕΚ δεν την εξέτασε το πρωτοβάθμιο όργανο, αλλά πήγε απευθείας στο δευτεροβάθμιο, δείγμα της σοβαρότητας της υπόθεσης και ότι δύσκολα η Ένωση θα γλίτωνε την τιμωρία. Τώρα όμως αρκεί να ανάψει ένα καπνογόνο ή να πεταχτεί οποιοδήποτε πυροτέχνημα εντός γηπέδου για να ενεργοποιηθούν οι ποινές και να κινδυνεύσει η ομάδα και με ακόμη μεγαλύτερες καθώς θα θεωρηθεί υπότροπη.

ΠΗΓΗPROTOTHEMA
Προηγούμενο άρθροΚώστας Νεστορίδης: Θετικά μηνύματα για την υγεία του
Επόμενο άρθροΓ. Βούρος: Ένα σημαντικό έργο για την συνοικία της Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.