Πρόεδρος UEFA: «Η Ντιναμό δεν είχε σχέση με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα ήταν άδικο να αποκλειστεί»

0

Για την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία δολοφονήθηκε ο φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης μίλησε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον πρόεδρο της UEFA να τονίζει ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ως σύλλογος δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία και δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί για ένα γκρουπ εγκληματιών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσέφεριν:

«Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Ασφάλειας της UEFA και συμφωνώ μ’ αυτή. Ως σύλλογος η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία. Πήραμε μία απόφαση με βάση στα ευρήματα των αρχών.

Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα τραγικό γεγονός και η ομάδα της Ντινάμο δεν γνώριζε καν ότι αυτό το γκρουπ των οπαδών είχε ταξιδέψει στην Αθήνα.

Αυτοί ήταν εγκληματίες που οργάνωσαν το ταξίδι στην Αθήνα δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση και έκαναν ό,τι έκαναν. Θα ήταν σωστό να τιμωρήσουμε την ομάδα και το 99,9% των αθώων φιλάθλων της για μερικούς ηλίθιους που τώρα είναι στη φυλακή;

Πως γίνεται να ήξερε η ομάδα ότι μερικοί χούλιγκανς και εγκληματίες νοίκιασαν ένα βαν και στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησαν για την Ελλάδα;».

Για το πως θα μπορούσε να καταπολεμηθεί περισσότερο ο χουλιγκανισμός: «Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί με τις αστυνομικές αρχές κάθε κράτους.

Μετά το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα, η κροατική αστυνομία ενήργησε επαγγελματικά, όπως και εκείνοι των Μαυροβουνίου και Αλβανίας.

Παρακολουθούσαν συνεχώς την κατάσταση και ενημέρωναν συνεχώς τους Έλληνες συνάδελφούς τους. Είναι τραγικό που πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο για να ξυπνήσουμε όλοι μαζί.

Αλλά, το κλειδί πιστεύω ότι είναι η βοήθεια των κρατών για να αναλαμβάνουμε δράση. Εάν δεν μας βοηθήσουν οι χώρες, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τιμωρούμε τις εθνικές ομάδες».

Αναφορικά με το πότε πιστεύει ότι θα επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Τσέφεριν ήταν λακωνικός και ξεκάθαρος:

«Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος».

Προηγούμενο άρθροΤα εγκαίνια του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΣΤΟ ΚΑΠΗ Ν.Φιλαδέλφειας η ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ για ΠΡΟΕΔΡΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 24/9
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.