Κωνσταντίνα Σόγια, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Πολιτών Πολιτεία του Γιάννη Βούρου θα είναι στις επερχόμενες εκλογές η Κωνσταντίνα Σόγια

Γνωρίστε την αναλυτικά:

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Σόγια, είμαι μόνιμη κάτοικος Ν.Χαλκηδόνας, εκπαιδευτικός και μητέρα δύο παιδιών. Η επαγγελματική μου πορεία σε πολυπολιτισμικά πεδία όπως η γαλλική γλώσσα, η Εκπαίδευση Ενηλίκων και η Διοίκηση Επιχειρήσεων, με έφερε σε επαφή με διάφορους και διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινότητες. Έχω αφοσιωθεί στην εκπαίδευση υλοποιώντας παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στο παραμύθι για την εκμάθηση της ελληνικής και της γαλλικής γλώσσας. Συνεργάζομαι με πολιτιστικούς συλλόγους δημιουργώντας εκδηλώσεις για τη διάσωση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συμμετοχή μου σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα ειδικά για άτομα με αναπηρία ενδυνάμωσε το ενδιαφέρον μου για την Κοινωνική Συμπερίληψη.

Στο πλαίσιο της Πολιτικής μου δράσης, θέτω την υποψηφιότητά μου με τον Συνδυασμό Πολιτών Πολιτεία Γιάννης Βούρος για τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, εμπιστευόμενη το έργο, το ήθος και την συνέπεια του Δημάρχου μας, με στόχοτη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας.

 

Στόχοι στην πολιτική δράση:

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι, σαν μητέρα και σαν εκπαιδευτικός θέλω να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου για το φαινόμενο της εγκατάλειψης του σχολείου από τους μαθητές πριν ακόμη αποκτήσουν το απολυτήριο Λυκείου -και μερικοί ακόμη νωρίτερα, στις πρώτες τάξεις του
Γυμνασίου.

Σημαντικοί παράγοντες:

  • Oι οικονομικοί (ανεργία των γονέων, χαμηλό εισόδημα, οικονομικά προβλήματα)

  • Τα εκπαιδευτικά προβλήματα (έλλειψη προσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος στις ανάγκες των μαθητών και της σύγχρονης κοινωνίας)

  • Οι μαθησιακές δυσκολίες, η βία, ο σχολικός εκφοβισμός και οι δυσκολίες προσαρμογής μαθητών με αναπηρία.

Οι συνέπειες της εγκατάλειψης του σχολείου είναι πολλές και πολυεπίπεδες όπως οι δυσκολίες στην αγορά εργασίας, το χαμηλό εισόδημα, ο κίνδυνος ανεργίας, η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η κοινωνική απομόνωση και εσωστρέφεια.

Είναι πλέον καιρός να δραστηριοποιηθούμε ως κοινωνία και να παλέψουμε με τρόπο αποτελεσματικό ενάντια σε αυτή τη μάστιγα της εποχής που ζει και αναπτύσσεται δυστυχώς και στους κόλπους της Κοινωνίας μας, της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
Το όραμά μου για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην περιοχή μας. Η διαφορά αυτού του πλαισίου στήριξης από τα κοινωνικά φροντιστήρια που λειτουργούν ήδη σε άλλους δήμους έγκειται στα εξής. Πρόκειται για:

  •  Μία ολιστική προσέγγιση: αντί να περιορίζεται σε μαθήματα σχολικής μελέτης και
    να αντιμετωπίζει μόνο τα ακαδημαϊκά προβλήματα, λαμβάνει υπόψη τις κοινωνικές,
    οικονομικές και ψυχολογικές ανάγκες των μαθητών.
  • Ένα Συνεργατικό μοντέλο λειτουργίας: αντί να λειτουργεί απλώς ως φροντιστήριο,
    επιστήμονες, όπως ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, Συμβούλοι ΣΕΠ και εκπαιδευτικοί συνεγάζονται για να προσφέρουν μια πολυδιάστατη υποστήριξη στους μαθητές.
  • Μία προσαρμοσμένη, εξατομικευμένη διδασκαλία: Οι εκπαιδευτικοί προσαρμόζουν τη διδασκαλία στις ανάγκες των μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη τα οικογενειακά και
    προσωπικά τους προβλήματα. Εάν απαιτείται, παρέχεται εξατομικευμένη διδασκαλία για την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.

Γενικά, το πλαίσιο στήριξης αποσκοπεί στην ΠΡΟΛΗΨΗ της εγκατάλειψης του σχολείου σε πρώτο χρόνο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου σε δεύτερο, με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που επηρεάζουν τους μαθητές.

Ειδικότερα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο σκοπό έχει την:

  • Ενδυνάμωση των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων Στο πλαίσιο της αγάπης και φροντίδας για τη νέα γενιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεσμεύεταινα αγκαλιάσει παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με έναν πολύπλευροπροσανατολισμό επιθυμούμε να προσφέρουμε μια αξιοπρεπή εκπαιδευτική εμπειρία στα παιδιάπου χρειάζονται την υποστήριξή μας

  • Εξατομικευμένη Προσέγγιση Στο κέντρο της φιλοσοφίας μας βρίσκεται η εξατομικευμένη φροντίδα. Με ειδικούς, όπως παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς και Συμβούλους ΣΕΠ, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε την απαραίτητη στήριξη για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη κάθε παιδιού παράλληλα με την οικογενειακή στήριξη και συμβουλευτική.

  • Πλήρη Εκπαιδευτική Προσφορά Ξεκινώντας από την Ε’ τάξη του Δημοτικού (όπου εμφανίζονται οι πρώτες σημαντικές μαθησιακές δυσκολίες) μέχρι το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑΛ και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, θα καλύπτονται όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία.

  • Προετοιμασία για Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία Κατανοώντας τη σημασία της αισθητικής, θεατρικής και μουσικής αγωγής όχι μόνο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, αλλά και κατά την προετοιμασία για την είσοδο των μαθητών στα Καλλιτεχνικά και τα Μουσικά σχολεία, επιδιώκουμε να εξοπλίσουμε τους μαθητές μας με τις δεξιότητες και την προετοιμασία που χρειάζονται.

  • Σύνδεση με την Τοπική Κοινότητα. Η συνεργασία με την τοπική κοινότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Φροντιστηρίου μας. Οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα επαγγελματικά μονοπάτια μέσα από την πρακτική εξάσκηση κοντά σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενισχύοντας τη σύνδεση του Φροντιστηρίου με την τοπική κοινότητα και προσφέροντάς τους νέες ευκαιρίες.

  • Eπανένταξη των μαθητών που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο λόγω bullying, μαθησιακών δυσκολιών, αναπηριών και οικογενειακών πρόβλημάτων Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Επανένταξη η οποία μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε:

  1.  Εξατομικευμένο πρόγραμμα στήριξης προσαρμοσμένο στις ανάγκες που θα περιλαμβάνει πρόσθετη μάθηση, συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτική γονέων,

  2. Σε προγράμματα ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων και αυτοεκτίμησης των παιδιών,

  3. Στην οικονομική στήριξη που θα παρέχεται με τη δημιουργία τροφείων, την παροχή δηλαδή δωρεάν γευμάτων και φυσικά χάρη

  4. Στην ενθάρρυνση των μαθητών προκειμένου να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους και ναεργαστούν προς την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων και της επαγγελματικής τους ανάπτυξης.

 

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να τονίσω ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν αποσκοπεί στο να θίξει με οποιονδήποτε τρόπο τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της περιοχής. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν αποτελούν δυνητικούς πελάτες γι’αυτά, καθώς δεν διαθέτουν και – απ’όσο δείχνει η οικονομική τους κατάσταση – δεν θα διαθέτουν ούτε και στο μέλλον την οικονομική δυνατότητα για καταβολή διδάκτρων. Η ένταξη των ενδιαφερομένων θα βασίζεται σε κριτήρια όπως το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, τα προβλήματα υγείας και οι αναπηρίες που εμποδίζουν τη φοίτηση σε παιδιά από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες. Γι’αυτό ζητάμε από τους Υπευθύνους των Φροντιστηρίων και τους εκπαιδευτικούς να συνταχθούν στο πλευρό μας και να καταθέσουν την πολυετή εμπειρία τους στον σκοπό μας που είναι κοινός.

Αγαπητές Φίλες, αγαπητοί Φίλοι,
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν είναι απλώς ένας χώρος για μάθηση. Προσεγγίζουμε την εγκατάλειψη του σχολείου επιστημονικά, μέσω της πρόληψης αλλά και όπου χρειάζεται μέσω της αντιμετώπισης. Μέσα από αυτό, οραματιζόμαστε να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα,
καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι μια Πύλη, που ευελπιστούμε να γίνει ΘΕΣΜΟΣ για την Πόλη μας, προς την ενίσχυση της εκπαίδευσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για την Ανάπτυξη και την ολοκληρωμένη ενσωμάτωση των παιδιών στην Κοινότητά μας. Σε αυτό το όραμα, η στήριξή σας και η συμμετοχή της τοπικής κοινότητάς μας είναι ουσιώδης. Σας καλώ όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, επαγγελματίες, φροντιστηριούχους και
εθελοντές να δημιουργήσουμε μαζί το Κοινωνικό Φροντιστήριο που θα φέρει αλλαγή στις ζωές των παιδιών μας και θα ενισχύσει την Κοινότητά μας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Εμείς σαν FX-NEWS υποστηρίζουμε την προσπάθεια και τον αγώνα της Κωνσταντίνας Σόγια και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.