H Εορτή του Αγίου Κοσμά Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια

0

Πανηγυρικά και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού στον Ναό της Νέα Φιλαδέλφεια.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φυλάσσεται τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, Πέμπτη 24 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και φορείς της πόλεως της Νέας Φιλαδέλφειας.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και στη μεγάλη προσφορά του Αγίου Κοσμά στο σκλαβωμένο Γένος, τονίζοντας παράλληλα την σπουδαιότητα και την διαχρονικότητα των διδαχών του.

 

Προηγούμενο άρθροΧαλκηδονικός: Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει νέας σεζόν
Επόμενο άρθροΤο μοναστήρι σώθηκε από την Οriginal 21»: Ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος για τη φωτιά στη Μονή Αγίας Παρασκευής Μενιδίου:
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.