Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

0

Σύναξη πάντων των Αγίων της Μικράς Ασίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας

Σύναξη των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων με την τέλεση Ιερών Αγρυπνιών και Ιερών Ακολουθιών

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

 Τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Στον περιβαλλόμενο από πλήθος πιστών, εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Πατέρας μεταλαμπάδευσε μνήμες θρησκευτικές και ιστορικές, προελθούσες από τις αλησμόνητες πατρίδες. Ευλόγησε και απέδωσε ευσεβείς τιμές στα ιερά λείψανα και στις ιερές εικόνες, που μετακομίσθηκαν στη γη της Νέας Ιωνίας, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, από τους αοιδίμους προπάτορες, ιδρυτές των πόλεων της Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας.

Εμείς, οι παρευρισκόμενοι πιστοί, «ιδίοις όμμασι» ενώπιον των υπαρκτών συμβόλων της ανόθευτης πίστης, ακολουθήσαμε νοερά τους δρόμους της προσφυγιάς, που διέσχισαν οι πρόγονοί μας, προκειμένου να φτάσουν στη νέα τους πατρίδα. Σε μία πορεία αλησμόνητου ξεριζωμού εδαφικά, ποτέ όμως ψυχικά. Ψυχικά, οι διωχθέντες πρόγονοί μας παρέμειναν άρρηκτα δεμένοι με τη θεία χάρη, που ως λυχνοστάτης φώτιζε και συνέγειρε πνευματικά την πορεία τους στη νέα γη.

Σύναξις Ορθόδοξης Πίστης

Σύναξις Θρησκευτικής Μνήμης

Σύναξις Συναισθημάτων

Υποκλινόμενοι, στη δεσπόζουσα Ιερά Εικόνα της «Παναγίας της Διασωζούσης» και ενθυμούμενοι ότι συνόδευσε και διέσωσε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, μετά την καταστροφή, οδηγώντας τους στη νέα πατρίδα, συλλογιζόμαστε εδάφιο από το λόγο του Σεβασμιωτάτου: «…η ιστορία και ο πολιτισμός ενός τόπου εξαλείφεται όταν διαγράφεται από τη μνήμη ενός λαού, όταν σβήνεται από την καρδιά του, όταν οι απόγονοι απωλέσουν τη συνείδηση της ταυτότητάς τους και αποτύχουν να διατηρήσουν άσβεστη την αίσθηση της καταγωγής τους».

Το προσωπικό της τοπικής ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας Ν. Φιλαδελφείας FX NEWS και οι συνεργαζόμενοι πολυθεματικοί χώροι STUDIO ELECTERONICS, AEK IDEA.ORG και FILADELFEIA NEWS MAGAZINE συνεόρτασαν με ολοήμερες αναφορές στο σημαντικό κεφάλαιο της Προσφυγικής Μνήμης, με συνεχείς αναρτήσεις, το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.

Το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησε ο κ. Γεώργιος Καλογερόπουλος, Πολιτιστικός Σύμβουλος της τοπικής ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας Ν. Φιλαδελφείας FX NEWS.

 

Προηγούμενο άρθροΙστορικές Φωτογραφίες της πόλεως μας
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το 3ημερο των εκδηλώσεων – εμποροπανήγυρης στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.