Γιάννης Βούρος ένας δήμαρχος δίπλα στη νέα γενιά – τη δική μας γενιά

0

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κυρλόγλου*

Σε έξι περίπου μήνες από σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές. Η καλύτερη ευκαιρία για κρίσεις, συγκρίσεις και αξιολόγηση από τους πολίτες του κάθε Δήμου. Τόσο για τις διοικήσεις των Δήμων αλλά και για όλους εκείνους που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους.

Εστιάζοντας στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στον οποίο δραστηριοποιούμε, και σε ένα υπό διαμόρφωση σκηνικό η μόνη σταθερά, με σιγουριά μπορώ να αναφέρω πως είναι, η σημερινή δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βούρος.

Δεν θα αναφερθώ στο σύνολο του έργου της Δημοτικής Αρχής, καθώς υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα, για να αναλύσουν όλες τις πτυχές του.

Θα σταθώ όμως σε αυτά που έχει κάνει ο σημερινός Δήμαρχος, στηρίζοντας όχι με λόγια και συνθήματα, αλλά με πράξεις, τους νέους, τις δραστηριότητές τους, την καθημερινότητά τους.

Σε μία περίοδο που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Με 2,5 χρόνια πανδημίας με τα lock down κλπ, ενεργειακής κρίσης – απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία, υπέρογκων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος, απλή αναλογική στα δημοτικά συμβούλια – με ότι αυτό συνεπάγεται για μία δημοτική αρχή που δεν έχει πλειοψηφία.

Παρά ταύτα τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και του Γιάννη Βούρου, ουκ ολίγα.

Θα αναφερθώ σε αυτά που κατ’ εμέ είναι τα σημαντικότερα.

Εξαιρετικές πολιτιστικές (περισσότερες από 100) εκδηλώσεις και συναυλίες δωρεάν για όλους μας. Δεν αναφερθώ στα ονόματα των καλλιτεχνών, καθώς όσοι περπατάμε στους δρόμους της πόλης ξέρουμε καλά τι εκδηλώσεις έγιναν επί θητείας Γιάννη Βούρου και τι παρουσιαζόταν στο παρελθόν.

Μία μεγάλη προσπάθεια για τις κατά κοινή ομολογία παλιές και ίσως παραμελημένες σχολικές μονάδες του Δήμου.

Ολοκληρώθηκαν ήδη σε μεγάλο βαθμό τα έργα για την εφαρμογή του προγράμματος της ενεργειακής αναβάθμισης 4 σχολείων. Με έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, με εργασίες θερμοϋγρομονώσεων στους τοίχους των σχολείων, εγκατάσταση σκιάστρων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων κλπ. Έργο που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Αποκαταστάθηκαν τα μεγάλα προβλήματα στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας. Εργασίες πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο γυμναστήριο του σχολείου επί της οδού Ιασωνίδη, ενώ μονώσεις, βαψίματα, εργασίες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και πολλές ακόμη παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες, τόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όσο και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Πέραν αυτών εγκαινιάστηκε το νέο 3ο Λύκειο (πόσα δεν είχαμε ακούσει και διαβάσει για αυτό), ενώ σύντομα πρόκειται να εγκαινιαστούν και οι εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας. Δημόσια Σχολεία που δύσκολα συναντάς σε οποιονδήποτε Δήμο.

Νέα γενιά όμως σημαίνει και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Ένας ακόμη τομέας που δεν θα έλεγα ότι πέρναγε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τη βάση του 10…, εδώ και πολλά χρόνια. Και ίσως να είμαι και επιεικής.

Η δημοτική αρχή οφείλουμε ωστόσο όλοι μας να ομολογήσουμε ότι και εδώ κατέβαλε και καταβάλει σημαντικές προσπάθειες.

Πέραν των έργων γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ (πεζόδρομοι, αναβαθμοί κοκ).

Συγκεκριμένα. Αντικαταστάθηκε πλήρως ο χλοοτάπητας στο γήπεδο επί της οδού Πλαστήρα, έργο που κόστισε περισσότερα από 35.000 ευρώ. Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες στα ανοιχτά γήπεδα τέννις επίσης επί της οδού Πλαστήρα στην «καρδιά» της Νέας Φιλαδέλφειας, τοποθετούνται υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε συνοικίες του Δήμου, έγιναν παρεμβάσεις στο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου επί της Τρωάδος, ενώ διαμορφώνεται πλήρως η αθλητική εγκατάσταση επί των οδών Αχαρνών και Παπαφλέσσα στη Νέα Χαλκηδόνα, έργο που το κόστος του θα ξεπεράσει τις 70.000 ευρώ. Και εξ’ όσων γνωρίζω ακολουθούν και άλλα.

Λύθηκαν τα προβλήματα; Φυσικά και όχι. Όλοι μας θέλουμε και διεκδικούμε πολλά περισσότερα. Το μόνο σίγουρο από την άλλη πλευρά είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή και προσπαθεί αλλά και «ακούει».

Κλείνοντας θα πω αυτό που και μεταξύ μας στις παρέες μας λέμε. Οι νέοι ούτε αφελείς είμαστε, ούτε άγνοια έχουμε, αντίθετα ξέρουμε πολύ καλά πως σε 3,5 χρόνια δεν αντιμετωπίζονται προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών.

Ξέρουμε επίσης ποιοι απλά λένε…, ενώ επί πολλά χρόνια δεν έκαναν τίποτα, και εν τέλει ποιοι πράττουν.

Αυτό που δίχως άλλο απαιτούμε, είναι οι διοικούντες, των Δήμων, των Περιφερειών και πολύ περισσότερο των Κυβερνήσεων να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ στη νέα γενιά. Στη δική μας γενιά.

*Απόφοιτος Ο.Π.Α., υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Φιλαδέλφεια  Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία – Γιάννης Βούρος»

 

Προηγούμενο άρθροΜία ακόμη πρόταση της Δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης – Δημιουργία πρότυπων διαβάσεων σε όλη την πόλη!
Επόμενο άρθροΠρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημ. Συμβουλίου 29.3.2023 (Ωρα 7 μ.μ.)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.