Δελτίο Τύπου Κοινωνίας Βήμα

0

Δελτίο Τύπου Κοινωνίας Βήμα

Παίζουν με την ασφάλεια πολιτών και οχημάτων Περιφέρεια και Δήμος!!

Επικίνδυνη ολιγωρία από την περιφέρεια Αττικής υπό την ανοχή της Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα στις γέφυρες Βρυούλων και Πίνδου.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την γέφυρα της Οδού Βρυούλων, ένα χρόνο μετά την πιστοποίηση (Φεβ. 2022) από Μηχανικούς της Περιφέρειας σημαντικών ζητημάτων στατικότητας της γέφυρας (ρηγματώσεις, αποκολλήσεις, κοπή τένοντας κ.α.) ουδεμία μελέτη ή ενέργεια επισκευής έχει γίνει έως σήμερα. Αντιθέτως, αν και με καθυστέρηση ενός έτους υπεγράφη τελικά σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, για εκπόνηση μέλετης έργου επισκευής ύψους 1.389.513,06 ευρώ (απόφαση 304/8-1-2023 Οικ. Επιτροπής Δήμου), ο προϋπολογισμός του 2023 που ψηφίστηκε από την Περιφέρεια, δεσμεύει κονδύλι μόλις 19.897,39 ευρώ, στέλνοντας ουσιαστικά τις εργασίες αποκατάστασης στις καλένδες.

Ομοίως και για την γέφυρα της οδού Πίνδου, όπου τον Οκτώβριο του 2021 διαπιστώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες αντίστοιχα προβλήματα και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για το λόγο αυτό αποφάσισε (2858/14.12.21) την ανάθεση του έργου με διαπραγμάτευση μάλιστα να εκτελεστεί άμεσα εντός 15 ημερών! Παρά το επείγον του θέματος, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 9 μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2022. Μέχρι σήμερα, 15 μήνες μετά την απόφαση, το έργο δεν έχει καν αρχίσει να υλοποιείται και θέτει διαρκώς σε κίνδυνο διερχόμενους πολίτες και τα οχήματα.

Στο επείγοντα αυτά ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας ζωής ανθρώπων, η γραφειοκρατία και η καθυστέρηση, όπως μεθοδεύονται από την Περιφέρεια υπό την ανοχή του Δήμου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Καλούμε την δημοτική αρχή της πόλης να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει τις επισκευές υπό την μορφή του επείγοντος.

Η παράταξη ‘’Κοινωνίας Βήμα’’, καταγγέλει την ολιγωρία των δυο φορέων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ως προς τις σχετικές πιθανές επιπτώσεις.

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφορεί! Διαβάστε online το τεύχος Μαρτίου της fx-news
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε στην Περιφέρεια Αττικής η απόφαση χρηματοδότησης ύψους 12,3 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του “Ιωνικού Κέντρου“
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.