Α. Αγάτσα: Ο Αθλητισμός δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα Η καρδιά του Αθλητισμού «χτυπάει» στις πλατείες της γειτονιάς… στα νέα παιδιά

0

Γράφει η Άρια – Αριάδνη Αγάτσα*

Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ στο Βόρειο Τομέα Αθήνας (Β1)

Ο Αθλητισμός δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα

Η καρδιά του Αθλητισμού «χτυπάει» στις πλατείες της γειτονιάς… στα νέα παιδιά

Για να έχει μια ουσιαστική βάση ο Αθλητισμός θα πρέπει να συνοδεύεται και από σύγχρονες υποδομές. Οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν ως αστικά τοπόσημα και αποτελούν ιδανικά εργαλεία επικοινωνίας και μάρκετινγκ, τα οποία μπορούν να προβάλλουν την εικόνα μιας πόλης σε διεθνές επίπεδο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά», όπως είναι και το πλήρες ιδρυτικό όνομα του νέου γηπέδου, που θα στεγάσει όχι μόνο τους αγώνες και τα όνειρα των φιλάθλων της ΑΕΚ, αλλά και την ιστορία ενός σπουδαίου αθλητικού συλλόγου με διαδρομή σχεδόν 100 ετών.

Τόσο το υψηλών προδιαγραφών στάδιο της Ένωσης, που αποτελεί «κόσμημα» για τη Νέα Φιλαδέλφεια και για ολόκληρη τη χώρα, όσο και οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μητροπολιτικό Αστικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής στο Ελληνικό, αλλά και η δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας και κουλτούρας στην Ελλάδα και φανερώνουν τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα του Αθλητισμού. Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει, ουκ ολίγες φορές, το ενδιαφέρον του για τις προοπτικές του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά και για την αναβάθμιση των υποδομών των χώρων άθλησης σε σχολεία και αθλητικά κέντρα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ανακαίνιση των οκτώ γηπέδων καλαθοσφαίρισης στο «Ποσειδώνιο» Αθλητικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αθλητισμός, όμως, δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα. Η καρδιά του Αθλητισμού «χτυπάει» στις πλατείες της γειτονιάς, στο γήπεδο του δήμου, στα κλειστά γυμναστήρια… στα νέα παιδιά. Ως δημοσιογράφος που καλύπτει εδώ και 30 χρόνια εις βάθος τα αθλητικά δρώμενα και ζητήματα της χώρας, ταυτίζομαι με το όραμα του πρωθυπουργού και προτίθεμαι να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για έναν Αθλητικό Πολιτισμό αριστείας, για την κατάλληλη χρηματοδότηση δομών, υποδομών και αθλητών, για τη σαφή κατανόηση των διαφορετικών φορέων ανάπτυξης του Αθλητισμού και την απλοποίηση της διοίκησης.

Η αναβάθμιση των υποδομών σε κάθε δήμο, κάθε γειτονιά, θα βοηθήσει στην επίτευξη ενός αποτελεσματικού μοντέλου, που θα ενισχύει την παρακολούθηση της προόδου των αθλητών και την ταυτοποίηση των ταλέντων, τη στόχευση πόρων για ένα πλήρες σύστημα σχεδιασμού για κάθε άθλημα ξεχωριστά και σε τοπικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνουμε την υποστήριξη της ζωής των αθλητών, τη δημιουργία δομημένων ανταγωνιστικών αθλητικών προγραμμάτων με αναπτυγμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τη γενικότερη υποστήριξη μιας θετικής αθλητικής κουλτούρας.

Έχοντας, συμμετάσχει ως βουλευτής σε επιτροπές Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, αλλά και ως αντινομάρχης, με αρμοδιότητες σε Βιομηχανία-Εμπόριο & Αθλητισμό, έχω την εμπειρία να γνωρίζω τι δουλειά πρέπει να γίνει και, μάλιστα, σε μια εποχή που η εγρήγορση λόγω κλιματικής κρίσης ευνοεί την εφαρμογή πρακτικών βιώσιμης ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Γιατί Πολιτική για τον Αθλητισμό δεν γίνεται χωρίς τις δράσεις εκείνες που θα ισχυροποιήσουν το πρώτο επίπεδο, την άσκηση στις γειτονιές, στα πάρκα, στις πλατείες, στους Συλλόγους, στα σχολεία. Από εκεί διασφαλίζεται η καλή πορεία των αθλητών και εκεί δίνονται οι εγγυήσεις για την προστασία της υγείας των πολιτών.

*Η Άρια Αγάτσα είναι υποψήφια Βουλευτής ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας (B1)

Δημοσιογράφος ΕΡΤ | Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ | π. βουλευτής | π. Αντινομάρχης

Site: https://ariaagatsa.gr

Facebook & Instagram: @aria.agatsa

TikTok, Youtube, Twitter & LinkedIn: @ariaagatsa

Προηγούμενο άρθροΣυγκινητική η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας
Επόμενο άρθροΣεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο ΣΟΝΦ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.