Κινητοποίηση μαθητών – γονιών δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφεια

0

Δεκάδες μαθητές  και γονείς από σχολεία της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο δημαρχείο, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Γονέων του Δήμου, των συλλόγων γονέων του 1ου ΓΕΛ και γυμνασίου της Ν. Φιλαδέλφειας και τα καλέσματα των ΓΕΛ της περιοχής, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο! Να είναι τα σχολεία τους ασφαλή, καθώς οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας εδώ και χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ ενώ ακόμη και στα κτίρια υπάρχουν προβλήματα.

Αντίστοιχα το 3ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας που η κυβέρνηση παρουσίασε ως δικό της επίτευγμα -ενώ έγινε μετά από κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών- δεν έχει βασικές υποδομές, όπως πυρασφάλεια και εργαστήρια. Τέτοιου είδους ζητήματα αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία του δήμου.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην περιοχή, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στα αιτήματα των μαθητών και γονιών.

Όλα αυτά τα ζητήματα ήρθαν να προστεθούν στην ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για τους μαθητές, με τις υψηλές τιμές στα κυλικεία ενώ είναι αβέβαιο αν τα σχολεία της περιοχής θα έχουν πετρέλαιο, για να ζεσταθούν.

Για όλα αυτά, αλλά και για το σχολείο που εξοντώνει τους μαθητές με απέραντο άγχος και πίεση, οι μαθητές με τους γονείς τους διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά», «πάρτε τα κοντέινερ για τα υπουργεία, εμείς διεκδικούμε σύγχρονα σχολεία».

Οι μαθητές με τους γονείς τους απαίτησαν τη συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους αρμοδίους της δημοτικής αρχής, για να πάρουν απαντήσεις στα ζητήματα που από την αρχή της χρονιάς έχουν θέσει. Αναμένονται αποφάσεις για τη συνέχεια του αγώνα τους.

Προηγούμενο άρθροΠρόκληση τακτικής συνεδρίασης οικ. επιτροπής 18.1.2023 (Ωρα 9.30 π.μ.)
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση σωματείου εργαζομένων Δήμου ΝΦ-ΝΧ για την απεργία 17.01.2023
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.