Εντυπωσίασαν τα Κιτρινόμαυρα Σπαθιά στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

0

Εντυπωσίασαν τα Κιτρινόμαυρα Σπαθιά στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.00, πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Νέας Φιλαδελφείας επίδειξη ξιφασκίας της Ακαδημίας Ξιφασκίας Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως [ΑΕΚ]. Μία εντυπωσιακή αθλητική εκδήλωση, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον. Αθλητές άνδρες και γυναίκες, παλαιοί και νέοι, καθώς και προπονητές, με αγωνιστικές τεχνικές και επεξηγήσεις του αθλήματος απέσπασαν τα χειροκροτήματα και το θαυμασμό των παρευρισκομένων. Ακολούθως, προσκλήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο παιδιά νεαρής ηλικίας, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν το φυτώριο των επόμενων πρωταγωνιστών, σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες. Τα νεαρά παιδιά κράτησαν για πρώτη φορά στο χέρι τους το διακεκριμένο «κιτρινόμαυρο σπαθί». Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και την προβολή ενός ιστορικού αθλήματος, του οποίου την «κίνηση και μαχητικότητα» ελάχιστοι έχουμε παρακολουθήσει από κοντά.

Η ξιφασκία είναι ένα από τα πρώτα αθλήματα  που «παίχτηκαν» στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αγωνιστική ξιφασκία είναι μία από τις πέντε αθλητικές δραστηριότητες που έχουν παρουσιαστεί σε όλους τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες , οι άλλες τέσσερις είναι ο στίβος , η ποδηλασία , η κολύμβηση και η ενόργανη . Βασισμένο στις παραδοσιακές δεξιότητες της ξιφομαχίας, το σύγχρονο άθλημα εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, με πρώτη την ιταλική σχολή να έχει τροποποιήσει την ιστορική ευρωπαϊκή πολεμική τέχνη της κλασικής ξιφασκίας και τη γαλλική σχολή αργότερα να τελειοποιεί το ιταλικό σύστημα.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας!
Επόμενο άρθροΒίντεο απο τα εγκαίνια του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.