Ανακοίνωση απο τον Άτταλο Νέας Φιλαδελφείας για την διαιτησία

0
Δελτίο Τύπου 6/3/2022
—————————
Είναι γνωστή η φράση που έχει ειπωθεί στο ποδόσφαιρο ‘’φτιάξτε ομάδα που θα νικάει και τους διαιτητές’’.
Δυστυχώς στον Άτταλο δεν μπορούμε να φτιάξουμε τέτοια ομάδα.
Μπορέσαμε και φτιάξαμε ομάδα να παλεύει για την νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Μπορέσαμε και φτιάξαμε ομάδα με χαρακτηριστικά παρέας και δεσμούς οικογένειας αναδεικνύοντας την αξία των ανθρώπινων σχέσεων μέσα απ΄το ποδόσφαιρο.
Μπορέσαμε και φτιάξαμε ομάδα που να έλκει νέα παιδιά ν ασχοληθούν με το αθλητισμό και να καρπωθούν τα υγιή στοιχεία αυτής της ενασχόλησης προς όφελος των ιδίων αλλά και της ευρύτερη κοινωνίας.
Μπορέσαμε και φτιάξαμε ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι να είναι οικογένειες και μικροί μαθητές-αθλητές της ακαδημίας μας, μακριά πάντα από πρακτικές επεισοδίων και αντιπαραθέσεων με φιλάθλους άλλων ομάδων.
Μπορέσαμε και φτιάξαμε ομάδα με κοινωνικές ευαισθησίες και συμμετοχή σε σχετικές δράσεις πρεσβεύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι ένας αθλητικός σύλλογος πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάτων εντός της κοινωνίας που δραστηριοποιείται.
Αλλά όχι, ομάδα που να ‘’νικάει’’ και τους διαιτητές δεν μπορούμε να φτιάξουμε.
Απλά εμπιστευόμαστε τις διοργανώτριες αρχές ως προς την ισονομία που αντιμετωπίζουν τα σωματεία αλλά και ως προς την πρόθεση τους οι πρωταθλητές να βγαίνουν στο γήπεδο και όχι ως απόρροια ενός ανθρώπινου διαιτητικού λάθους (αν μιλάμε για ανθρώπινο λάθος και όχι κάτι ‘’άλλο’’???) ή της απειρίας ενός επόπτη.
Υπό το πρίσμα αυτό αναμέναμε όπως γίνεται σε κάθε αγώνα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, πόσο δε όταν κρίνεται ο πρωταθλητής της Α΄ Κατηγορίας και προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα λαθών, να ορισθεί αξιολογημένος διαιτητής μεγαλύτερης κατηγορίας (τουλάχιστον Γ΄ Εθνικής) και επόπτες με μεγάλη εμπειρία Ά Κατηγορίας ΕΠΣΑ.
Αντί αυτών λοιπόν, είδαμε (από ολιγωρία των αρμοδίων ή κάτι άλλο????):
α) να ορίζεται διαιτητής ένας άνθρωπος που σφυρίζει μόνο ερασιτεχνικό και για τον οποίο με δημόσιες ανακοινώσεις έχουν εκφραστεί παράπονα και από άλλες ομάδες στο παρελθόν.
β) να ορίζεται ως Βοηθός, επόπτης Β΄ Κατηγορίας και με πολύ μικρή εμπειρία από αγώνες Α΄ Κατηγορίας. Ενδεικτικό αυτού, ότι από τους 420 αγώνες που έχουν διεξαχθεί φέτος και στους 4 ομίλους της Α΄ Κατηγορίας, ο συγκεκριμένος έχει παίξει επόπτης μόλις σε 4 αγώνες !!!!!!!
Αποτέλεσμα του παραπάνω ορισμού, ο μεν διαιτητής να παραπαίει και να χάνει κάθε έλεγχο στον αγωνιστικό και πειθαρχικό τομέα ο δε επόπτης να ελέγχεται για το ακυρωθέν γκολ του 93΄ που στέρησε από την ομάδα μας την νίκη με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πιθανότητα ανόδου μέσω των μπαράζ.
Όχι λοιπόν, δεν μπορούμε αλλά ούτε και μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε ομάδα που θα νικάει και τους διαιτητές. Χάρισμα σας η απόγνωση.
Εμείς θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε τον δρόμο μόνοι μας και να καλλιεργούμε την ελπίδα που έχει γεννηθεί μέσα από τον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια στον Άτταλο, με οδηγό πάντα τις αρχές και τις αξίες των ανθρώπων που περιβάλλουν τον σύλλογο μας.
Για το Δ.Σ.
Τζέλης Γιάννης
Πρόεδρος Άτταλου Νέας Φιλαδέλφειας
ΥΓ: αν η φάση του 93΄είχε γίνει σε κάποιο άλλο από πολλά γήπεδα της Αθήνας, τότε σήμερα ο πόλεμος της Ουκρανίας θα έπαιζε δεύτερο θέμα στα δελτία ειδήσεων.
Προηγούμενο άρθροΤην επέτειο της εκδημίας του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου της κυρού Τιμοθέου (Ματθαιάκη) τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας
Επόμενο άρθροΤέλος στην κανονική περίοδο με νίκη και 3η θέση για την ΑΕΚ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.