Εισαγωγή θέματος απο κ. Γούλα-Παπαλουκά προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

0

Προς

– τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο
– τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κανταρέλη

Να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εισαχθεί προς ενημέρωση του σώματος και συζήτηση το παρακάτω θέμα:
Προ ολίγων ημερών κυκλοφόρησε η παρακάτω ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας.

«Πριν ένα ακριβώς χρόνο ξεκίνησε η αγωνία μας. Κληθήκαμε να εκκενώσουμε το καταφύγιο που λειτουργούμε εδώ και 17 χρόνια στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, μέσα σε λίγες μέρες. Ενώσατε τη φωνή σας με τη δική μας και πετύχαμε να πάρουμε τρίμηνη παράταση. Υπό το κράτος αφόρητης πίεσης, συναινέσαμε να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να μεταφερθούμε σε χώρο μικρότερο και ακατάλληλο για τη χρήση που θέλαμε, χώρο που θα δυσκολέψει τη λειτουργία μας, την προσέλευση των εθελοντών και των επισκεπτών και τη συνέχιση του εκπαιδευτικού μας έργου. Οι υποσχέσεις που είχαμε από τον Δήμο ήταν ότι, ο χώρος θα διαμορφωνόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται πλήρως η ευζωία των φιλοξενουμένων ζώωνκαι σε αυτό τον σωστά διαμορφωμένο χώρο, θα κληθούμε εν τέλει να υποδείξουμε απλά, τι πρέπει να μεταφερθεί και πού να πάει. Αντί γι αυτό, και μετά πολλούς μήνες απραξίας, μάθαμε από δημοσίευμα της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ότι γίνονται άρον άρον, εργασίες διαμόρφωσης, , και αυτό, χωρίς να ενημερωθούμε, ώστε να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας στην καλύτερη εκμετάλλευση ενός δύσκολου και προβληματικού χώρου και να αποφευχθούν τα σημαντικά λάθη που ήδη έγιναν.  Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι:

-δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε οι εγκαταστάσεις να μην εξασφαλίζουν ένα minimum συνθηκών ευζωίας των φιλοξενουμένων ζώων,

– δεν μπορούμε να δεχθούμε τη σταδιακή μεταφορά των ζώων με σκοπό να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα κλουβιά, γιατί η κατάσταση θα γίνει αφόρητη για ζώα και ανθρώπους στο μεταβατικό στάδιο. Να σημειωθεί ότι τα υπάρχοντα κλουβιά στεγάζονται με λαμαρίνες και ενώ αυτό είναι ανεκτό στον σκιερό χώρο του Άλσους, στο νέο οικόπεδο που δεν έχει καθόλου δέντρα θα δημιουργήσει περιβάλλον κόλασης στις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

– δεν μπορούμε να δεχθούμε τη μεταφορά του καταφυγίου, χωρίς να εξασφαλισθεί ξεχωριστός χώρος για το καταφύγιο των γατών, κάτι το οποίο περιλαμβανόταν στις αρχικές συζητήσεις μίσθωσης, ενώ στη συνέχεια ξεχάστηκε εντελώς.

Τέλος, εξακολουθούμε να διεκδικούμε να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία νόμιμου καταφυγίου στο βόρειο τμήμα του Αλσους, κάτι που, όχι μόνο θα διευκόλυνε τη συνέχιση του έργου μας, αλλά θα εμφάνιζε τον Δήμο συμμορφούμενο με την κατά το νόμο υποχρέωση ίδρυσης καταφυγίου, το οποίο μάλιστα θα μπορεί να χρηματοδοτείται.

Εν τέλει ζητάμε ο σεβασμός στο έργο που επιτελούμε εθελοντικά εδώ και 17 χρόνια,  να αποδεικνύεται με πράξεις. Ζητάμε από το Δήμο να συμπαραταχθεί με το αίτημά μας για μόνιμη στέγαση του καταφυγίου στο Άλσος καθώς και να εξασφαλίσει άμεσα σωστές συνθήκες φιλοξενίας των γάτων και των σκύλων του καταφυγίου. Παρέχουμε εθελοντικά ένα κοινωνικό έργο που οφείλει να το παρέχει ο Δήμος, καταβάλλοντας τεράστιο κόπο, ψυχικό και σωματικό και πολλά χρήματα. Το ελάχιστο που ζητάμε είναι να μη μας δημιουργούνται εμπόδια.

Καλούμε όλες και όλους όσοι γνωρίζετε το έργο μας να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα με την ίδια αγάπη που το κάνουμε εδώ και χρόνια».

Ζητάμε ενημέρωση σχετικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς προτίθεται η Δημοτική Αρχή να ενεργήσει για το θέμα αυτό.

Επίσης, ζητάμε να ενημερωθούμε για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα νόμιμο καταφύγιο στο βόρειο τμήμα του Άλσους, σε εφαρμογή και της με Αρ. 34/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

 Νέα Φιλαδέλφεια, 17/01/2022

Του Αλέκου Γούλα

 

Προηγούμενο άρθρο«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή την Παρασκευή 14/1 ο κομμουνιστής Δημοσθένης (Μάκης) Γεωργούτης.
Επόμενο άρθροΑκόμα ένα όχημα για την καθαριότητα της πόλης, μια «σκούπα» δρόμων, έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.