Αυτοψία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου στο ρέμα Ποδονίφτη

0

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, πραγματοποίησε αυτοψία στο ρέμα Ποδονίφτη.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια Υδραυλικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Α. Δεληγιώργη και τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας και του Δήμου για το πρόβλημα υπερχείλισης  που εντοπίζεται στο σημείο της συμβολής των οδών Περισσού και Δοξάτου. Ήδη έχουν ξεκινήσει από την Περιφέρεια οι διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης του προβλήματος στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ έγινε συζήτηση για την ανάγκη υλοποίησης έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής θωράκισης.  Τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Δήμαρχος ζήτησαν από τις υπηρεσίες τους να προβούν σε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση ωρίμανση. Επιπλέον επισημάνθηκε η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών οριοθέτησης-διευθέτησης του ρέματος από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που έχει αναλάβει την ευθύνη της σχετικής μελέτης, προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίηση ουσιαστικών παρεμβάσεων τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο περιβαλλοντικής αναβάθμισης και δημιουργίας σημείων περιπάτου και αναψυχής.

Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Δ. Κανταρέλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Λ. Γεωργαμλής, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Η κλιματική κρίση είναι γεγονός. Πρέπει να οχυρώσουμε τις πόλεις μας προκειμένου να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποτελεσματικό και επαρκέστερο τρόπο τα πλημμυρικά φαινόμενα. Σήμερα μαζί με τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας τον Γ. Βούρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.  Δημόπουλο, βρεθήκαμε στον Ποδονίφτη προκειμένου να ενημερωθούμε για την υφιστάμενη κατάσταση και να συνεργαστούμε προκειμένου να  διασφαλιστεί η επαρκής προετοιμασία και πρόληψη. Είναι γεγονός ότι έχουν διαπιστωθεί διαβρώσεις σε ορισμένα σημεία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αποκατάστασης. Παράλληλα περιμένουμε την οριοθέτηση -διευθέτηση που την έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών. Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος των πολιτών. Όπου χρειαστεί, θα στηρίξουμε τον δήμο στο σχέδιο ανάπλασης. Έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που αναβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συνάδουν πλήρως με τις προτεραιότητές μας και τους στόχους μας».

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ανέφερε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος συνεργάζονται στενά. Στο παρελθόν η πόλη μας βρέθηκε αντιμέτωπη με πλημμυρικά φαινόμενα. Βλέπουμε επίσης τον τελευταίο καιρό πως ο υδάτινος όγκος μπορεί να είναι πολλές φορές ανεξέλεγκτος, λόγω των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ. Δημόπουλο, προκειμένου να συνεννοηθούμε ως προς το τι αναλαμβάνει η Περιφέρεια και τι αναλαμβάνει ο Δήμος, για να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με φαινόμενα που καταστρέφουν περιουσίες. Τα πρανή θα μπουν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, μετά την οριοθέτηση των ρεμάτων, ειδικά εδώ στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που έχουμε τον Κηφισό, τον Γιαμπουρλά και τον Ποδονίφτη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα  Γιώργος Δημόπουλος δήλωσε:

«Μέσα από την τριμερή συνεργασία της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης, έχουμε ως ζητούμενο να διατηρηθεί ουσιαστικά αυτός ο σημαντικός οικολογικός βιότοπος,  να αναπτυχθεί και να γίνει επισκέψιμος. Παράλληλα διασφαλίζουμε από πλευράς πολιτικής προστασίας ότι δεν θα γίνονται πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή του Ποδονίφτη».

Διαβάστε σχετικά και εδώ

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε αβοήθητο σκυλάκι στη Λ.Δεκελείας στο ύψος της Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΔΤ Μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σχολείων αλλά και πολιτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Πάρκο Τρίτση
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.