Για τις Δημαιρεσίες και τον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

0

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9/1/2022 για τις δημαιρεσίες η Λαϊκή Συσπείρωση αποκλείστηκε από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η παραπάνω εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα του απαράδεκτου θεσμικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη των διαδοχικών κυβερνήσεων και την συνενοχή των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών των κομμάτων του κεφαλαίου ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. .

Ιδιαίτερα με τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι, δλδ αυτοί που παραιτήθηκαν από τα ψηφοδέλτια με τα οποία εκλέχτηκαν αλλά παραμένουν δημοτικοί σύμβουλοι, βαπτίζονται «παράταξη» (!) και καταλαμβάνουν θέσεις στις επιτροπές σε βάρος υπαρκτών παρατάξεων που μετείχαν στις εκλογές και εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αυτόν τον τρόπο πριμοδοτούνται οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και διευκολύνονται αλισβερίσια και μεταγραφές ενόψει των προσεχών εκλογών.

Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Σερετάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατήγγειλε την απαράδεκτη αυτή διάταξη και το γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών του και σημείωσε:

«Στο υπάρχον πλαίσιο, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι “λογίζονται ως παράταξη” και τους δίνεται η δυνατότητα να υποδείξουν υποψηφίους για τις  επιτροπές. 

Η πρόβλεψη αυτή είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη γιατί αθροίζονται αυθαίρετα ετερόκλητα στοιχεία και δίνει τη δυνατότητα για λαθροχειρίες που αλλοιώνουν την βούληση των δημοτών όπως αυτή καταγράφηκε στις τελευταίες εκλογές.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα δούμε τυχοδιωκτισμούς που θα νομιμοποιούν τον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης που εκφράζει το ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Θεωρούμε ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος θα πρέπει να σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 και να πράξει σύμφωνα με αυτά»

Ο “πρόθυμος” να σηκώσει το βάρος του πολιτικού αμοραλισμού αυτής της μεθόδευσης  βρέθηκε στο πρόσωπο του «ανεξάρτητου» Δημοτικού Συμβούλου του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Ουσταμπασίδη. Έτσι,  αυτοπροτάθηκε ως δήθεν εκπρόσωπος «παράταξης» 5 συμβούλων που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από 4 διαφορετικές παρατάξεις και ανέλαβε μόνος, καιροσκοπικά, τη διεκπεραίωση της υφαρπαγής των εδρών της Λαϊκής Συσπείρωσης από τις επιτροπές.

Οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και στο Δήμο μας, εντός και εκτός Δημοτικής Αρχής, αναλαμβάνουν ιδιαίτερο ρόλο στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ (απόπειρες φίμωσης από τους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκλεισμός από νομικά πρόσωπα του Δήμου κα) και τελικά στην επίθεση ενάντια σε κάθε έκφραση  λαϊκής αγωνιστικής διάθεσης.

Κατά τα άλλα, για την άθλια αυτή μεθόδευση σε βάρος του ΚΚΕ και το γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο οι άλλες παρατάξεις, τόσο της Διοίκησης όσο και  της  «αντιπολίτευσης», κατάπιαν τη γλώσσα τους.

Μάλιστα δυνάμεις που στηρίζονται σε εκφάνσεις της Σοσιαλδημοκρατίας όπως οι παρατάξεις Γρετζελιά (ΚΙΝΑΛ), Δύναμη Πολιτών (ΣΥΡΙΖΑ) προσπέρασαν ασχολίαστο το γεγονός αλλά απείχαν από την διαδικασία ζητώντας… ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου και επιτροπών χωρίς φυσική παρουσία (!).

Ούτε είναι τυχαίο ότι θιασώτες της “ηλεκτρονικής δημοκρατίας” αναδείχνονται ορισμένοι από τη γραφειοκρατία του εργοδοτικού συνδικαλισμού την ώρα που το εργατικό κίνημα δίνει μάχη ενάντια στην εφαρμογή του νόμου  -τερατούργημα Χατζηδάκη.

Ο αποκλεισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης δε θα περάσει. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της  Λαϊκής Συσπείρωσης θα εντείνουμε τη δράση μας μέσα και ιδιαίτερα έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλευρό όσων αγωνίζονται, στηρίζοντας κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, γυναίκα και νέο που διεκδικεί τα δικαιώματά του

 

Προηγούμενο άρθροΑποτελέσματα Δημαιρεσιών στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθρο«Μνημείο άγνοιας» ή «μνημείο ψεύδους» η ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών» του Αρ. Βασιλόπουλου;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.