«Μνημείο άγνοιας» ή «μνημείο ψεύδους» η ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών» του Αρ. Βασιλόπουλου;

0

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών», επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην Δήμαρχος Αρ. Βασιλόπουλος, και εύλογα αναρωτηθήκαμε πόσα ψέματα μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα δελτίο τύπου 300 λέξεων.

Ξεκινάμε διαβάζοντας στην ανακοίνωση της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου: «…ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν σε κάθε οικογένεια κρούσματα και άνθρωποι σε καραντίνα (άρα και δημοτικοί σύμβουλοι), η δημοτική αρχή Βούρου αρνήθηκε το δικαίωμα σε αυτούς να ψηφίσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, αποκλείοντάς τους από τη διαδικασία!!! Αν και η δυνατότητα τηλε – ψηφοφορίας δόθηκε σε άλλους Δήμους…»

Απαντάμε ευθέως και με πλήρη βεβαιότητα πως βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι δημαιρεσίες διεξάγονται με μυστική ψηφοφορία σε κάλπη και σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται η ηλεκτρονική ψήφος.

Το ίδιο επιχείρημα μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, φέρνοντας ως παράδειγμα τον τρόπο διεξαγωγής των δημαιρεσιών του Δήμου Γλυφάδας.

Για να δούμε λοιπόν ποιοι συμμετείχαν και ποιοι ψήφισαν στις δημαιρεσίες του Δήμου Γλυφάδας, διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση του εν λόγω Δήμου «…Παρόντα ήταν 34 επί συνόλου 42 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιποι παρακολούθησαν μέσω Διαδικτύου, από το σπίτι, τη διαδικασία αλλά δεν είχαν δικαίωμα ψήφου…».

 

Στη συνέχεια η παράταξη του κ. Βασιλόπουλου αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «…Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της δημοτικής αρχής συνεχίστηκε ακόμη περισσότερο με την αξιοποίηση του αντιδραστικού νόμου Θεοδωρικάκου, όπου τη θέση της απλής αναλογικής πήρε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του δημάρχου. Έτσι λοιπόν, με την αμέριστη βοήθεια του κ. Ουσταμπασίδη ο οποίος κατήλθε στις εκλογές της Οικονομικής επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων (παρότι δεν εκπροσωπούσε κανέναν από αυτούς!!!) αποκλείστηκε από αυτές τις επιτροπές η 5η κατά σειρά παράταξη στο Δήμο με ποσοστό 7%, η Λαϊκή συσπείρωση…».

Απάντηση. Ο νόμος αναφέρει συγκεκριμένα: «…Ο αριθμός των εκλεγομένων μελών που δικαιούται κάθε παράταξη στις επιτροπές υπολογίζεται, εκ του νόμου, μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία στη βάση υπολογισμού ενός εκλογικού μέτρου. Στο πλαίσιο της ανωτέρω διαδικασίας υπολογισμού του αριθμού των εκλεγόμενων μελών που δικαιούται κάθε παράταξη στις επιτροπές, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι λογίζονται, αθροιστικά, ως μια ενιαία παράταξη…».

Στην περίπτωση του Δήμου μας  με συνολικά 5 ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικούς συμβούλους, κατείχαν βάσει νόμου… στην κατανομή των εδρών την 3η θέση μετά την παράταξη του κ. Βασιλόπουλου.

Συνεχίζουμε την ενημέρωση της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου για όσα αναγράφονται στο εν λόγω νόμο παραθέτοντας αυτά που αναφέρει για την κατάρτιση ψηφοδελτίων: «…Κάθε δημοτική παράταξη, με ένα ή περισσότερα μέλη, η οποία βάσει της ανωτέρω διαδικασίας δικαιούται έδρα (εκλέγει μέλος) στις επιτροπές, καταρτίζει ενιαίο ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους συμβούλους που ανήκουν στη δύναμή τους, ξεχωριστά, για την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής…».

Ενώ στη συνέχεια οι σχετικές διατάξεις αναφέρουν: «…Αν δημοτική παράταξη, η οποία δικαιούται μέλος στην επιτροπή, δεν υποδείξει υποψήφιο ή υποψήφιους (δηλ. δεν καταρτίσει ψηφοδέλτιο με υποψήφιους συμβούλους στην επιτροπή), τότε τη θέση του ή τις θέσεις τους καταλαμβάνουν ανά μία υποψήφιοι των παρατάξεων με το μεγαλύτερο αριθμό δημοτικών συμβούλων. Σε περίπτωση ίσου αριθμού δημοτικών συμβούλων, τη θέση καταλαμβάνει η παράταξη που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις δημοτικές εκλογές…».

Εν προκειμένω αν οποιαδήποτε παράταξη δεν υποδείξει υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για το ένα μέλος που εκλέγει στις Επιτροπές, τη θέση του καταλαμβάνει η 1η Παράταξη, καθώς έχει το μεγαλύτερο αριθμό δημοτικών συμβούλων!

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα πως ο κ. Βασιλόπουλος είτε δεν είχε μπει στην διαδικασία να διαβάσει το νόμο και τις εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ., είτε ψεύδεται, είτε συνειδητά προσπάθησε να αναβάλει την διαδικασία (πανελλήνια πρωτοτυπία), για να κωλυσιεργήσει με έναν ακόμη τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Κλείνουμε με την αναφορά της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου στην δρομολογημένη από την δημοτική μας αρχή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε κάθε σημείο, σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, που πρόκειται να γίνει πράξη εντός του 2022. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως αποτέλεσε βασική προεκλογική μας δέσμευση καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το Δήμο και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια και χρήματα προς όφελος των συνδημοτών μας, σε μία περίοδο που το κόστος της ενέργειας αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Ενημερώνοντας λοιπόν τους συμπολίτες μας για όλα τα παραπάνω συνεχίζουμε να απορούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει ο κατήφορος της παράταξης του κ. Βασιλόπουλου όσον αφορά την άγνοια και τα ψεύδη…

Διαβάστε σχετικά και εδώ

Προηγούμενο άρθροΓια τις Δημαιρεσίες και τον αποκλεισμό της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Επόμενο άρθροΦυτεύουμε την πόλη, βάζουμε περισσότερο πράσινο στη ζωή μας – Εθελοντική δεντροφύτευση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.