Φίλτρο λαδιού για το αυτοκίνητο σας

0
343

Το φίλτρο λαδιού είναι ένα από τα τμήματα του συστήματος λίπανσης. Η λειτουργία του είναι να καθαρίζει το λάδι από τους μολυσματικούς παράγοντες.

Διαγνωστικός έλεγχος

Η αξιολόγηση της απόδοσης του φίλτρου λαδιού βασίζεται σε έμμεσες ενδείξεις βλαβών (με κυριότερες μεταξύ τους να είναι η αύξηση της κατανάλωσης λιπαντικών και η εμφάνιση της ένδειξης πίεσης λαδιού στο ταμπλό), καθώς και από μια σύντομη επιθεώρηση. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σοβαρή ζημιά στο περίβλημα του φίλτρου, ως προληπτικό μέτρο, είναι καλύτερα να ελέγξετε εάν ο κινητήρας και το σύστημα λίπανσης λειτουργούν σωστά.

 

Πηγή τοποθεσίας καταστήματος φίλτρων εικόνας autodoc.gr

Ωστόσο, εάν παρόλα αυτά αποφασίσετε να αντικαταστήσετε μόνοι σας το φίλτρο, τότε υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία.

Εάν το φίλτρο αλλάξει μαζί με το λάδι, η εργασία εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

  • ζεσταίνετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου.

  • το μηχάνημα είναι εγκατεστημένο σε μια οπή προβολής ή τοποθετημένο σε ανελκυστήρα.

  • ξεβιδώστε το καπάκι πλήρωσης.

  • Ξεβιδώστε την τάπα αποστράγγισης στην παλέτα, αντικαθιστώντας πρώτα ένα άδειο δοχείο από κάτω.

  • χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κλειδί ή ένα εξολκέα, αποσυναρμολογήστε το παλιό φίλτρο. Ταυτόχρονα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει φλάντζα στο κάθισμα.

  • Αφού το λάδι σταματήσει να ρέει στο δοχείο, σφίξτε την τάπα αποστράγγισης.

  • εγκαταστήστε ένα νέο φίλτρο.

  • ρίξτε φρέσκο λάδι μέσω του λαιμού πλήρωσης.

  • Σφίξτε το καπάκι πλήρωσης, ενεργοποιήστε τον κινητήρα για λίγα λεπτά, επιθεωρήστε τη μονάδα για μουτζούρες.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ: ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Βήμα-βήμα οδηγίες σε βίντεο για Φτιάξτο-μόνος-σου επισκευές αυτοκινήτων.

Αντικατάσταση των φίλτρων λαδιού

Τα φίλτρα λαδιού πρέπει να αλλάζονται τακτικά. Η αλλαγή τους είναι καλύτερα να γίνεται από επαγγελματίες, επειδή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα. Επιπλέον, τα σφάλματα στην αντικατάσταση μπορεί να οδηγήσουν σε δυσλειτουργία του κινητήρα.

Χρήση των φίλτρων λαδιού

Τα φίλτρα συνιστάται να αλλάζονται μαζί με το λάδι του κινητήρα: κάθε 10-15 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής των φίλτρων μπορεί να μειωθεί από τις συχνές εκκινήσεις και στάσεις με κρύο κινητήρα, από την παρατεταμένη λειτουργία του κινητήρα στο ρελαντί, από κατανάλωση χαμηλής ποιότητας καυσίμου και από σκόνη στον αέρα (για παράδειγμα, κατά την οδήγηση σε χωματόδρομο). Αν αυτοί οι παράγοντες έχουν σημασία για εσάς, αλλάζετε το φίλτρο και το λάδι του κινητήρα πιο συχνά.

Προηγούμενο άρθροΆναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Φιλαδέλφειας / Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΈνα διαφορετικό τουρνουά διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.