Δράσεις των Εθελοντών Π.Π.Ν.Φ στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ώστε να προωθούνται οι στόχοι του Οργανισμού μέσω της ευαισθητοποίησης και της συντονισμένης δράσης, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ προχώρησαν στις παρακάτω δράσεις:

1. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων Οργανώσεων και συμπολιτών μας, στο ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ του Άλσους ΝΦ που διοργάνωσε η Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ του Δήμου μας και  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου και ώρα 8:30. Οι Εθελοντές ανέλαβαν αποκλειστικά τον καθαρισμό του βόρειου τμήματος του Άλσους, συλλέγοντας -9- σάκους με παντός είδους απορρίμματα.

2. Διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, την ίδια ημέρα και ώρα 11:00 στον εξωτερικό χώρο του Φυλακίου στη λίμνη του Άλσους, που απευθυνόταν στους μικρούς συμπολίτες μας, στους οποίους προσφέρθηκαν τα απαραίτητα μέσα ώστε να φυτεύσουν σε γλάστρες πολύχρωμα λουλούδια για το σπίτι τους. Η δράση έδωσε μεγάλη χαρά στα δεκάδες παιδάκια που συμμετείχαν, προερχόμενα από σχολεία της πόλης μας, της Νέας Ιωνίας και της Λεοντείου Σχολής. Το καλωσόρισμα του Δημάρχου ΝΦ-NX και των Εθελοντών, και οι οδηγίες του Γεωπόνου σήμαναν την έναρξη της δράσης. Τα παιδάκια έγραφαν το όνομά τους σε ζωγραφισμένα πολύχρωμα αυτοκόλλητα που έβαζαν στις γλάστρες τους, διάλεγαν το φυτό της αρεσκείας τους και ξεκινούσαν τη μεταφύτευση, ενώ κατά την αναχώρηση τους προσφέρονταν κεράσματα.

Οι Εθελοντές Π.Π. ευχαριστούν τον συμπολίτη μας Γεωπόνο, Καθηγητή ΕΠΑΛ κ. Δημήτρη Τσολακίδη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και την καθοδήγηση των παιδιών, βήμα προς βήμα, για το δημιούργημά τους. Επίσης τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Βούρο, τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Σπύρο Γραμμένο και, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλη Κουτσάκη, τους Εθελοντές της Δημοτικής Παράταξης «Πολιτών Πολιτεία» που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του χώρου  της δράσης, καθώς και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πρόσφεραν στα παιδιά τους μια περιβαλλοντική εμπειρία.

Oι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ υπενθυμίζουν σε όλους τους συμπολίτες πως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι δείγμα Παιδείας και Πολιτισμού, και πως είναι χρέος όλων μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.      

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση “Ενωσης Γονέων” με Γ’ ΕΛΜΕ για θέματα των σχολείων της πόλης
Επόμενο άρθροΓυμναστική στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.