Πολλά κρούσματα covid-19 στην υπηρεσία καθαριότητας και όχι μόνο

0

13 κρούσματα covid-19 από τους 80 εργαζομένους της καθαριότητας διαπιστώθηκαν τις τελευταίες μέρες μετά από τους ελέγχους (μοριακά τεστ) που έγιναν από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συμβεβλημένη ιατρική δομή.

Επίσης κρούσματα υπάρχουν και σε εργαζομένους της υπηρεσίας πρασίνου. Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο έλεγχος όλων των εργαζομένων του Δήμου. Συνολικά, το τελευταίο διάστημα έχουν διαγνωσθεί 30 εργαζόμενοι θετικοί στην covid-19.

Όπως είναι φυσικό, η υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου της πόλης μας υπολειτουργούν και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα μέχρι να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία τους.

Ευχόμαστε στους νοσούντες εργαζομένους ταχεία ανάρρωση.

Θα πρέπει από την μεριά του Δήμου να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην τήρηση των κανόνων προστασίας και ειδικότερα στον έλεγχο της (σωστής) χρήσης μάσκας από… ΟΛΟΥΣ και ΠΑΝΤΟΥ!

Τέλος, ένα σχόλιο για τους “εκπροσώπους” που φωνάζουν για “εγκλήματα” κλπ κλπ.

Όταν σε ζωντανή μετάδοση “ουρλιάζετε” για τα “μέτρα προστασίας κατά της covid-19″… μέσα από ένα κλειστό δωματιάκι με κολλημένα τα πρόσωπα σας δίπλα – δίπλα και ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ… χάνετε και το όποιο δίκιο έχετε αλλά και δίνετε το λάθος παράδειγμα σε αυτούς που εκπροσωπείτε και που λέτε ότι “παλεύετε” για την υγεία τους…

Από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

 Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ 

 ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

3 νέα κρούσματα στην υπηρεσία καθαριότητας έδειξαν τα μοριακά τεστ, τα οποία η Διοίκηση του Δήμου σύρθηκε να τα πραγματοποιήσει κάτω από τη πίεση του Σωματείου. Συνολικά 13 εργαζόμενοι στους 80 της καθαριότητας είναι θετικοί και το σύνολο των κρουσμάτων στο Δήμο έφτασε τα 30!!! και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τα αυριανά τεστ σε καθαριότητα που υπολείπονται, καθώς και τα  επαναληπτικά τεστ της  Πέμπτης.

Αντί η διοίκηση να κλείσει την υπηρεσία και να στείλει σε καραντίνα όλους τους εργαζόμενους, συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της και απειλώντας τους  βγάζει με το ζόρι εργαζόμενους και οχήματα στο δρόμο. Θυμήθηκε η διοίκηση να μνημονεύσει και προφορική συνομιλία με την γιατρό εργασίας του δήμου για να δικαιολογήσει την στάση της. Που ήταν 15 μέρες τώρα η γιατρός εργασίας που έβγαιναν το ένα μετά το άλλο τα κρούσματα. Θα γίνει μέρος της εγκληματικής πολιτικής της διοίκησης???

Που είναι ο ΕΟΔΥ και η κυβερνητικοί υπεύθυνοι που ζητούν από τους συναδέλφους μας ατομική ευθύνη και την ίδια ώρα πέφτουν θύματα των ανεύθυνων??

Ένας συνάδελφος δια-σωληνωμένος, ένας νοσηλευόμενος και μια μητέρα 5 παιδιών θετική, είναι τα πρόσφατα αποτελέσματα της εγκληματικής αυτής πολιτικής.

Είχαμε προειδοποιήσει την διοίκηση ότι θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι καθαριότητα και πράσινο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης. Όποιος συνάδελφος απειληθεί ή εκβιαστεί να βγει για δουλειά να επικοινωνήσει αμέσως με το Σωματείο.

Ο Δικηγόρος του Σωματείου θα διερευνήσει τις όποιες ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο των εργαζομένων του Δήμου.

Θα ενημερωθούν τα ΜΜΕ για την αδιαφορία του ΕΟΔΥ σε μια ιστορία υγειονομικής βόμβας όπως εξελίσσεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Το ξαναλέμε τα παιχνιδάκια και η κοροϊδία  σε βάρος της υγείας των συναδέλφων μας τέλος.

ΝΦΝΧ 13/4/2021

Προηγούμενο άρθροΝ.Χ. Covid-19: Αποτελέσματα τεστ Παρασκευής (09/04) & Τρίτης (13/04)
Επόμενο άρθροΝΦ-ΝΧ Covid-19: Με προσωπικό ασφαλείας η καθαριότητα – Eνημέρωση Δήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.