Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Βούρος-Πατούλης: Ανάπλαση άλσους & οικολογική ανακύκλωση (εικόνες)

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος ανταποκριτής ειδησεων

Κοινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Οι δύο άντρες μαζί με τις αντιπροσωπείες τους έκαναν αυτοψία στα έργα ανάπλασης του άλσους που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Επίσης παραδόθηκαν από την Περιφέρεια στον Δήμο ΝΦ-ΝΧ, ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, και πλήθος καφέ κάδων και κυτίων εσωτερικής ανακύκλωσης. Πιο συγκεκριμένα:

Ανάπλαση Άλσους

Για την πορεία υλοποίησης του έργου που αφορά στην «Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης από το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρο και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου Ε. Κοσμίδη. Το έργο το οποίο είναι στην τελική φάση παράδοσης, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση και η προστασία του Άλσους ως οικοσυστήματος με γνώμονα τη βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς και την περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άλσος ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και αφορούν μεταξύ άλλων στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, εργασίες περίφραξης, τοποθέτησης κάδων, τοποθέτησης ξύλινων σημάνσεων, τα έργα αντιπυρικής προστασίας, τα αρδευτικά δίκτυα και τα κιόσκια που έχουν τοποθετηθεί.

Παράδοση απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων, καφέ κάδων και κυτίων εσωτερικής ανακύκλωσης στον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρο από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης παρέδωσε χθες Τετάρτη στον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο, ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο, ογδόντα καφέ κάδους ανακύκλωσης, 80 κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, κομπόστ που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα καθώς και σακούλες σκουπιδιών που έχουν παραχθεί από ανακύκλωση πλαστικού.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βούρος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα έως σήμερα συνεργασία των δύο πλευρών, ενημερώνοντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη, για τις δράσεις και τις ενέργειες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γ. Βούρο για την συμβολή του στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος να μετατραπεί σε Πράσινη Περιφέρεια η Αττική. Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο εξοπλισμός που παραδόθηκε στη δημοτική αρχή θα αξιοποιηθεί πλήρως προκειμένου να εισέλθουμε σε μια νέα φάση ανακύκλωσης. Τέλος επισήμανε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αγορά 100 επιπλέον οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων καθώς και 40.000 καφέ κάδων. Ο εξοπλισμός αυτός αναμένεται να αρχίσει να παραδίδεται σταδιακά από το τέλος του έτους σε όλους τους δήμους της Αττικής.

Στην συνάντηση τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσαν, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος και Φιλαδελφείωτισσα Σοφία Αλυμάρα. Τον Δήμαρχο ΝΦ-ΝΧ, οι αντιδήμαρχοι Μ. Κουτσάκης, Σ. Γραμμένος, Η. Τάφας, Σ. Κοσκολέτος, Θ. Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Μπερδέσης, Χ. Κοπελούσος, Π. Αθανασόπουλος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος.

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!