ΝΦ-ΝΧ: Ξεκινούν τα πολιτιστικά προγράμματα για δημότες (Λίστα)

0

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ξεκινά την λειτουργία όλων των Πολιτιστικών του τμημάτων την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.  Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα πραγματοποιείται με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τις νέες οδηγίες της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής.

Αναλυτικά:

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (Βάρναλη & Περικλέους, Νέα Χαλκηδόνα)

Τμήματα Παιδιών (από 6 ετών) & Ενηλίκων/Μηνιαία συνδρομή: 20 ευρώ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εικαστικές τέχνες μέσα από την ζωγραφική και να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες με υλικά όπως το κάρβουνο, το μολύβι, τον καμβά, και τα χρώματα.

Διδάσκουν: Γεωργία Καπετανάκη – Αλεξάνδρα Νασιούλα

 

        “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ» –  Κατασκευές  διακοσμητικών αντικειμένων (Βάρναλη & Περικλέους, Νέα Χαλκηδόνα)

Τμήματα Ενηλίκων / Μηνιαία συνδρομή: 20 ευρώ

Οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν από τα έργα καλλιτεχνών και θα έρθουν σε επαφή  με διάφορες  τεχνοτροπίες με τη χρήση διαφόρων υλικών  και μεικτών τεχνικών, θα κατασκευάσουν αλλά και θα μεταποιήσουν ανακυκλώνοντας αντικείμενα – μεταμορφώνοντας τα  σε ιδιαίτερες προσωπικές τους δημιουργίες.   Σκοπός του τμήματος είναι η κατασκευή αλλά και η δημιουργική εφαρμογή της τέχνης σε καθημερινά χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Διδάσκει: Αλεξάνδρα Νασιούλα

 

ΚΕΡΑΜΙΚΗ – ΓΛΥΠΤΙΚΗ (Αγίων Αναργύρων 11, Νέα Χαλκηδόνα)

Τμήματα Παιδιών (από 6 ετών) & Ενηλίκων / Μηνιαία συνδρομή: 20 ευρώ

Στόχος του τμήματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον πηλό, τις άπειρες εκφραστικές του ιδιότητες και την εισαγωγή τους στον μαγικό κόσμο της κεραμικής  τέχνης.

Διδάσκει: Χαρά Πλατάκη

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (Ενηλίκων)

 Θεωρίας Φωτογραφίας: Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας,  Ν. Τρυπιά 45  & Φωτογραφικό Εργαστήρι — Σκοτεινός Θάλαμος : Πνευματικό Κέντρο Ν. Χαλκηδόνας, Αγίων Αναργύρων 9. / Μηνιαία συμμετοχή (για την κάλυψη του κόστους των υλικών): 10 ευρώ

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την αναλογική καλλιτεχνική φωτογραφία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεχνικές εμφάνισης   ασπρόμαυρου φιλμ, εκτύπωσης και να εξοικειωθούν με τον σκοτεινό θάλαμο.  Το μάθημα πραγματοποιείται σε δύο φάσεις : Αρχικά διδάσκεται θεωρία της φωτογραφικής τέχνης  (χρονικής διάρκειας 3 μηνών περίπου) και  κατόπιν πρακτική εξάσκηση σε σκοτεινό θάλαμο.

Διδάσκει Εθελοντικά: Δημήτρης Μιμίδης

 

             «ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ» – Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής Αγίων Αναργύρων 11, Νέα Χαλκηδόνα

 Τμήματα παιδιών από 5 – 12 ετών / Μηνιαία συνδρομή: 20 ευρώ

Στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος ‘Μικροί Αρχιτέκτονες’ είναι να εμπνεύσουμε και να ενισχύσουμε τους δημιουργικούς και καινοτόμους τρόπους σκέψης των παιδιών.  Μέσα από το πρόγραμμα των εργαστηρίων μας καλούμε τα παιδιά να βιώσουν εμπειρικά και να μελετήσουν το φυσικό τους περιβάλλον από κοντά, από τα υλικά του πεζοδρομίου και τον ρυθμό μιας πρόσοψης έως τα οργανικά σχήματα και τους χώρους στη φύση. Το δημιουργικό αποτέλεσμα των εργαστηρίων μας περιλαμβάνει σχέδια, κολάζ, μακέτες και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Διδάσκουν: Έλλη Πετρίδη – Μαρία Αναστασιάδου

 

            ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας,  Ν. Τρυπιά 45)

 Τμήματα παιδιών από 5 – 12 ετών/ ΔΩΡΕΑΝ

Στόχοι του τμήματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους, η ψυχική και σωματική τους έκφραση μέσα από το παιχνίδι και τη   μίμηση, η ανάπτυξη της γλωσσικής επικοινωνίας και των  δυνατοτήτων του κριτικού λόγου.

Διδάσκει: Κούλη Βασιλική

 

 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας,  Ν. Τρυπιά 45)/ ΔΩΡΕΑΝ

Μια δημιουργική διέξοδος για όλους όσους αγαπούν το θέατρο, θέλουν να ασχοληθούν, να εκφραστούν και να βιώσουν μοναδικά συναισθήματα.

Διδάσκει : Γεωργία Θεοδωρακοπούλου

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Αγγλικά — Ιταλικά (Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας,  Ν. Τρυπιά 45)/ ΔΩΡΕΑΝ

Μια σημαντική κοινωνική προσφορά σε ενήλικες, με στόχο να φέρουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με την κουλτούρα άλλων χωρών, παρέχοντάς τους, γνώσεις της γλώσσας τους.

Διδάσκουν εθελοντικά: Αγγλικά Άλκηστις Βασιλειάδου  – Σοφία Παπακαλούση  Ιταλικά: Σωτήρης Μπεκάκος

 

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ: (πρώην) Στρατιωτικό Εργοστάσιο, Πάρκο «Γεώργιος Αποστολάκης».

Τμήματα παιδιών από 6 + & Ενηλίκων/ Ετήσια συνδρομή: Δημότες ή κάτοικοι: 20 € Ετεροδημότες: 40 €

Με στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς λειτουργούν τμήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού για όλες τις ηλικίες. Για την συμμετοχή στα προγράμματα χορών απαιτείται η προσκόμιση  α) ιατρικής βεβαίωσης παιδιάτρου (για παιδιά) ή καρδιολόγου/παθολόγου (για ενήλικες) β) Αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνίας) ή βεβαίωση κατοικίας.

Διδάσκουν: Κώστας Θεοχάρης – Γιάννης Ζυγογιάννης

 

Αιτήσεις για τα τμήματα μπορείτε να βρείτε στο site www.dimosfx.gr

Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΤΟΥ  1ου ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

*Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας (covid 19) όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟ∆Υ. Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τον χώρους μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ: Κρούσματα covid-19 στην αντρική ομάδα βόλεϊ
Επόμενο άρθροΒούρος-Πατούλης: Ανάπλαση άλσους & οικολογική ανακύκλωση (εικόνες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.