Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

“Παραπληροφόρηση και για το κοινωνικό οδοντιατρείο”

Τέλος στα “ρεπορτάζ” στην παραφιλολογία αλλά και στην ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών για το δήθεν “κλείσιμο του κοινωνικού οδοντιατρείου από τον Δήμο”, έβαλε με σχόλιό του ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος:

Σε απάντηση της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο (για ένα ακόμη θέμα) οφείλω ως Δήμαρχος να ενημερώσω τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας για τα παρακάτω.
Ουδέποτε υπήρξε πρόθεση ανάκλησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση χώρου στην πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου, για την λειτουργία του κοινωνικού οδοντιατρείου, και αυτή ισχύει ως έχει, αποκλειστικά και μόνο για τον συγκεκριμένο λόγο που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρατηρήθηκε όμως, για παραπάνω από μία φορά, να χρησιμοποιούν τον χώρο άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με το στόχο και τις υπηρεσίες που προσφέρει ένα κοινωνικό οδοντιατρείο (όπως δήλωσαν και οι ίδιοι στη σημερινή συνάντησή μας ο χώρος διατίθετο και για άλλες δραστηριότητες).

Κατόπιν τούτου ο Δήμος ως ιδιοκτήτης του χώρου και αφού αναζήτησε ανεπιτυχώς το προηγούμενο διάστημα τον υπεύθυνο προχώρησε σε αλλαγή της κλειδαριάς.
Μετά από την συνάντησή μου την Δευτέρα 13/07/20 με την οδοντίατρο και όσους την βοηθούν στο έργο της, όπως δήλωσα και στην ίδια, τα κλειδιά είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή της, ώστε να συνεχίσει το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Η Δημοτική μας Αρχή εδώ και μήνες έχει ως στόχο την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και κάθε συμπαραστάτης προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτος.

Η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

Αντιδημοκρατική και παράνομη η αρπαγή του χώρου του Κοινωνικού Ιατρείου

 

Με μία κίνηση που θυμίζει περισσότερο ληστή, παρά Δήμο, άνθρωποι της δημοτικής αρχής Βούρου άλλαξαν με το έτσι θέλω την κλειδαριά του Κοινωνικού Ιατρείου. Σε ερωτήσεις ανθρώπων του ιατρείου για την αιτία που συνέβη αυτό, στελέχη της διοίκησης απάντησαν ότι το χώρο τον χρειάζεται ο Δήμος, αλλά και ότι δεν μπορεί ο Δήμος να διαθέτει χώρους σε συλλογικότητες που στέκονται κριτικά απέναντι στη δημοτική αρχή!!!

Η συγκεκριμένη κίνηση εκτός του ότι είναι αντιδημοκρατική και ενδεικτική του ήθους που πολιτεύεται η δημοτική αρχή Βούρου, είναι και παράνομη. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει παραχωρηθεί στη συλλογικότητα του Κοινωνικού Ιατρείου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Ιωνίας με τις υπ.αριθ.202-2014 και υπ.αρ.2-2015 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν η σημερινή διοίκηση έχει διαφορετική άποψη για τη δράση και την προσφορά του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου/Οδοντιατρείου της πόλης μας, είναι δικαίωμά της. Οφείλει όμως να φέρει την ανάκληση της παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μέχρι τότε ο χώρος θα είναι παραχωρημένος και θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου.

12/07/2010


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!