Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος για την Αγιά Σοφιά

0

Το σχόλιο του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, από το καθεστώς του Ερντογάν :

Ως Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αυτής της μεγάλης, πονεμένης προσφυγομάνας γειτονιάς που έγινε μια μεγάλη αγκαλιά για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, καταδικάζω απερίφραστα την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας, αυτού του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτού του διαχρονικού συμβόλου της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε τζαμί.

Δυστυχώς τέτοιες πολιτικές ενέργειες και στόχοι δεν εξυπηρετούν κανέναν, τοποθετούν απέναντι όλον τον πολιτισμένο κόσμο και στρέφουν την Τουρκία αιώνες πίσω, σε ένα σκοτεινό παρελθόν.

Η αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να είναι άμεση.

Η ιστορική μνήμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιτρέπεται να μην έχουν συνέχεια και να ακυρώνονται από μια τέτοια βέβηλη, απερίσκεπτη απόφαση.

Υγ. Η Δημοτική μας Αρχή σε ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να εισηγηθεί την έκδοση ψηφίσματος, ώστε και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να στείλει του δικό του μήνυμα.

Προηγούμενο άρθροΒίντεο (10/07) από τα έργα στην “Αγιά Σοφιά” & την υπογειοποίηση
Επόμενο άρθρο“Παραπληροφόρηση και για το κοινωνικό οδοντιατρείο”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.