Ξεχορτάριασμα στη ΝΦ-ΝΧ: “Τι δεν λένε Βασιλόπουλος & αντιπολίτευση…”

0

Το θέμα της καθυστέρησης -για κάποιες μέρες- της ετήσιας αποψίλωσης (οι εργασίες πρέπει να γίνονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου) των ξερών χόρτων από τον Δήμο, προκάλεσε διαμαρτυρίες από δημότες στα σόσιαλ μίντια. Τα δικαιολογημένα παράπονα των δημοτών προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά μέρος της αντιπολίτευσης. Λογικό για μέρος της αντιπολίτευσης που δεν υπήρξε ποτέ διοίκηση στον Δήμο. Όχι και τόσο λογικό όμως για την μείζονα αντιπολίτευση της “Δύναμης Πολιτών” και τον τέως -επί πενταετία- δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο. Διαβάστε γιατί, στο σχόλιο -με στοιχεία- του αντιδημάρχου οικονομικών Ηλία Τάφα:

Από το άλσος ξεκίνησε η αποψίλωση την περασμένη εβδομάδα

Τι δε λένε ο Άρης Βασιλόπουλος και η αντιπολίτευση για το ξεχορτάριασμα:

  1. Πέρσι υπήρχε επιπλέον προσωπικό 96 ατόμων μέσω του προγράμματος. κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, 11 από αυτά εργάζονταν στο πράσινο
  2. Πέρσι δεν υπήρχε έλλειψη προσωπικού εξαιτίας του κορωνοϊού.
  3. Πέρσι δεν είχε κατακρημνιστεί κυριολεκτικά το ταμειακό υπόλοιπο των λειτουργικών δαπανών εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης. Από 3.200.000€ το 2018 έκλεισε στο 1.500.000€ το 2019, συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης ενίσχυσης από το ΥΠΕΣ ύψους 194.000€ που καταβλήθηκε 28/12/2019.
  4. Το πράσινο ΔΕΝ πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη, μπορεί καθαρή πόλη να σημαίνει πόλη χωρίς σκουπίδια και χωρίς χόρτα, αλλά το κόστος του ξεχορταριάσματος ΔΕΝ πληρώνεται από τα ανταποδοτικά.
  5. Πέρσι δεν υπήρχε αντιπολίτευση να καθυστερήσει την εφαρμογή της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού κατά 1 ½ μήνα, επιχειρώντας αυτοδιοικητικό πραξικόπημα, ούτε είχε προσφύγει κανείς στην αποκεντρωμένη διοίκηση κατά του ψηφισμένου προϋπολογισμού, όπως έκανε ο Άρης Βασιλόπουλος.
  6. Η διοίκηση είχε υπογράψει τη μελέτη από 06/04/2020 (αρ. πρωτ. 7818/6-4-2020), αλλά δεν μπορούσε να προχωρήσει σε διαγωνισμό εξαιτίας της αναμονής απάντησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.
  7. Η θετική απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον προϋπολογισμό ήρθε 06 Μαΐου 2020, εκθέτοντας τις πρακτικές της αντιπολίτευσης που δεν τίμησε ούτε τον όρκο της ούτε το θεσμικό της ρόλο. 

Και επειδή πολλά λέγονται ή αιωρούνται τόσο για την πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για το ξεχορτάριασμα, όσο και για την απευθείας ανάθεση:

 

Το 2018 πριν την 1η αναμόρφωση που έγινε 14/02/2018δεν υπήρχε καν ποσό στον προϋπολογισμό για το ξεχορτάριασμα του άλσους

Το 2018 η 1η σύμβαση με ιδιώτη υπεγράφη 25/05/2018 (αρ. πρωτ. 13890/30-05-2018) και μάλιστα η προηγούμενη διοίκηση «έσπασε» τον ανοιχτό διαγωνισμό προχωρώντας σε απευθείας ανάθεση.

Να σημειωθεί ότι το 2018 όλες οι συμβάσεις για την κοπή ξερών χόρτων ήταν διετείς. 

 

Τέλος, η απευθείας ανάθεση που κάναμε ήταν ουσιαστικά με όρους συνοπτικού διαγωνισμού, ζητήθηκε  ISO διασφάλισης ποιότητας, περιβαλλοντικό ISO, τεχνοοικονομική επάρκεια και η επιλογή έγινε βάσει της χαμηλότερης τιμής προσφοράς. Συμμετείχαν 4 εργολάβοι για 3 ομάδες (άλσος – πόλη – οικόπεδα) και κέρδισαν 2 από αυτούς.

 

Συμπερασματικά, ο δημότης έχει δίκιο να παραπονιέται και να κρίνει εκ του αποτελέσματος, απλά καλό είναι να υπάρχει πλήρης εικόνα και να αποδίδονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν.


Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα (επί δημαρχίας Άρη Βασιλόπουλου…):

Νέα Φιλαδέλφεια: Καταγγελία για φίδια στη Νησίδα (Βίντεο)

Νησίδα Ν.Φ.: “Μια σπίθα αρκεί…”

Άλσος Ν.Φ.: “Βουνό” τα κλαδιά & τα ξερόχορτα στο γκαράζ του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για παιδική χαρά στη Νέα Φιλαδέλφεια

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις σε Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα
Επόμενο άρθροΜε νέο κόουτς στην Α΄ ΕΠΣΑ ο ΑΟΝΦ Άτταλος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.