“Η ΚΕΔΕ στηρίζει επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην εστίαση”

0

Με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η Αυτοδιοίκηση, η οποία και στην περίοδο της καραντίνας στάθηκε δίπλα στους πολίτες, θα στηρίξει την επιστροφή στην καθημερινότητα των πολιτών και μέσω της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης.Το θέμα της επέκτασης του χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων που προτείνει ο ΕΟΔΥ βρίσκει θετική την Αυτοδιοίκηση (Κ.Ε.Δ.Ε. – Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τόνισαν ότι η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, δεν πρέπει να υπερβαίνει το χώρο που απαιτείται για την τοποθέτηση του αρχικού αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 100% της αρχικής.

Όπου η επέκταση αυτή δεν είναι εφικτή, είναι λογική η μείωση του τέλους κατάληψης, μείωση η οποία δεν μπορεί να είναι πάνω από το 50% .

Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα να μην διαταραχθεί η κοινή ησυχία με ηχεία και δυνατή μουσική έξω από τους κυρίως χώρους των καταστημάτων.

Τονίστηκε επίσης ότι θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων και επιβολής ποινών, ώστε αν κάποιοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερη αυτή συνθήκη λόγω του Co-vid 19, να μπορεί ο εκάστοτε Δήμος να τους επαναφέρει στην τάξη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τραπέζια που βρίσκονται στις ανοιγόμενες τζαμαρίες στις προσόψεις των καταστημάτων ώστε να γίνει εκμετάλλευση ακόμη περισσότερου χώρου, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες που προτείνει η πολιτεία.

Το ζήτημα είναι πολυποίκιλο λόγω των ιδιαιτεροτήτων κάθε πόλης και για το λόγο αυτό η Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία θα συνδράμουν έτσι ώστε και οι τοπικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και η υγεία εργαζομένων και πελατών να διασφαλιστεί και να υπάρξει σεβασμός του συνόλου των πολιτών που πρέπει να έχουν πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Είμαστε στο πλευρό των επιχειρηματιών και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διευκολυνθεί η επαναλειτουργία των καταστημάτων με τρόπο ώστε να μη θιγεί ο ελεύθερος χώρος και προσβασιμότητα για τους πεζούς, τις μητέρες με τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη βοήθειας των καταστημάτων εστίασης όχι μόνο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και γιατί αυτή είναι μία ανάγκη των πολιτών, μετά το μακρύ διάστημα των περιοριστικών μέτρων, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρότεινε την απλοποίηση των διαδικασιών για τη λειτουργία μικρών ανοιχτών τοπικών αγορών ώστε να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες και να δημιουργηθούν νέα σημεία ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο άρθροΠοιος ελέγχει το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας;;;
Επόμενο άρθροΔράσεις των Εθελοντών Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.