ΣΥΡΙΖΑ ΝΦ-ΝΧ: Διαφωνεί με την συνεργασία Δήμου-Μητρόπολης

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ από θέση αρχής υπερασπίζεται και στηρίζει το κοινωνικό κράτος, το δημόσιο χαρακτήρα στην υγεία και την παιδεία. Κατανοεί πλήρως τον καθοριστικό και ιδιαίτερο ρόλο των τοπικών κοινωνιών στην επεξεργασία και υλοποίηση πολιτικών που άμεσα θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, κάτω από δύσκολες συνθήκες κηδεμονίας και οικονομικής κρίσης (μνημόνια), ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με θεσμικές αλλαγές και ορθολογιστική αξιοποίηση πόρων (Δημόσιων και Ευρωπαϊκών) να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους ασθενέστερους  και να ενισχύσει το σύστημα Υγείας και Παιδείας. (Κοινωνικό επίδομα, ενοποίηση επιδομάτων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, συνέχιση και ενίσχυση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, προσλήψεις και ανασχεδιασμός στην Υγεία και Παιδεία).

Ακόμα και οι πιο πολέμιοι επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών του, σήμερα παραδέχονται ότι μόνο οι Δημόσιες Δομές μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στις δύσκολες στιγμές.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Κλεισθένη και την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα Περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και λοιπές χρηματοδοτήσεις αναβάθμισε το ρόλο και την δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών στην παραγωγή πολιτικής, προοπτική την οποία ακύρωσε η Ν.Δ. με νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ιδιαίτερα στην Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, με την αποτελεσματική δράση της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου, για την αξιοποίηση  σχετικών προγραμμάτων, σήμερα έχουμε ένα ισχυρό αποτύπωμα αυτής της πολιτικής (2 ΤΟΜΥ, Κέντρο Κοινότητας, 100 νέες θέσεις βρεφών στους παιδικούς δημοτικούς Σταθμούς, 2 νέα σχολικά συγκροτήματα με 3 σχολεία).

Η σημερινή Διοίκηση του κ. Βούρου ανατρέπει τους υπάρχοντες σχεδιασμούς στις κοινωνικές δομές και με τις ενέργειές της οδηγεί στην καθυστέρηση των έργων  αρνούμενη , στην ουσία, να υλοποιήσει υπάρχουσες μελέτες και να διεκδικήσει τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία εισήγηση της Διοίκησης, εν μέσω Πανδημίας covid-19, προς το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας για σύναψη Σύμβασης με την Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας για τη δημιουργία Παιδικού – Βρεφικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου, με παραχώρηση Δημοτικού οικοπέδου στην πλατεία Μουστακλή για 50 χρόνια, χωρίς το συγκεκριμένο οικόπεδο να του έχει ζητηθεί και με αλλαγή κατασκευαστικών πλάνων που θα επιφέρουν καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών αλλά και πρόσθετα κόστη που θα βαρύνουν τον Δήμο.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των ανωτέρω, είναι αντίθετος στην συγκεκριμένη παραχώρηση του Δήμου για τους παρακάτω λόγους:

Εκχωρεί δημοτική περιουσία χωρίς να έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης που του παρέχει το υπάρχον σύστημα κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Απεμπολεί και εκχωρεί την υποχρέωση του για καθολική και δωρεάν παροχή παιδικής φροντίδας και φύλαξης των βρεφών και νηπίων του δήμου μας, δεδομένου ότι το ήμισυ της δομής θα φιλοξενεί παιδιά με τροφεία και με όχι ισότιμη και ενιαία διαδικασία επιλογής.
Προωθεί μελλοντική λειτουργία υποχρεωτικής εκπαιδευτικής βαθμίδας (νηπιαγωγείο) από την Μητρόπολη, με όρους ιδιωτικής εκπαίδευσης, εκχωρώντας μάλιστα το δικαίωμα διοίκησης.
Βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο διακριτός ρόλος μεταξύ εκκλησίας και κράτους, χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε συνεργασία στην βάση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Έμπρακτη απόδειξη η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, υπό την κα Ρένα Δούρου, με την στήριξη του έργου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας για ανακατασκευή της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην πόλη μας « Ο καλός Σαμαρείτης» με 835.000€ και τακτική επιχορήγηση κατ´ έτος 77.000€.

Καλούμε το Δήμο να αποσύρει την προτεινόμενη σύμβαση και να εργασθεί για την εξεύρεση χρηματοδότησης προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο .

Προηγούμενο άρθροΦροντιστήριο ΕΡΑΣΜΟΣ: Μελέτη & Ολοκλήρωση της ύλης στο Δημοτικό!
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Δύναμης Πολιτών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.