Εν μέσω πανδημίας… έχουμε νέα Πρόεδρο Δημοκρατίας! (Βίντεο)

0

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας επιτελώντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους» –  «καλούμαστε σε προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού» κάνοντας λόγο για «υπαρκτό κίνδυνο για τους ηλικιωμένους», οι πρώτες δηλώσεις της νέας -και πρώτης γυναίκας- Προέδρου την Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Σε στενό κύκλο βουλευτών αξιωματούχων και καλεσμένων διεξήχθη η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Μετά την ανάγνωση του όρκου η κυρία Σακελλαροπούλου κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα χαιρετώντας με ένα νεύμα του κεφαλιού της και χωρίς να κάνει καμία χειραψία – λόγω κορωνοϊού – όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όλους τους υπουργούς και 15 βουλευτές. Εκτός τελετής έμειναν οι αναπληρωτές και υφυπουργοί. Από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και 5 βουλευτές. Το παρών έδωσαν και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριακάς Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

Να σημειωθεί ότι εντός της Ολομέλειας υπουργοί, βουλευτές και αξιωματούχοι κάθισαν τηρώντας μεταξύ τους απόσταση ασφαλείας. Οι βουλευτές άφησαν 1-2 έδρανα κενά ανάμεσά τους, ενώ αραιά τοποθετήθηκαν και οι καρέκλες των υπουργών. Συνολικά παραβρέθηκαν 13 υπουργοί καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης έλειπαν.

Απο τα έδρανα παρακολούθησαν την τελετή 35 βουλευτές ενώ περίπου 35 άτομα βρέθηκαν στα θεωρεία. Απο τα θεωρεία παρακολούθησαν την τελετή λίγοι στενοί συγγενείς της νέας προέδρου καθώς και ο σύντροφός της.

Στις εισόδους της Ολομέλειας όπως και στην έδρα του προεδρείου τοποθετήθηκαν δοχεία με αντισηπτικό.

Αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέρασε μπροστά απο τα έδρανα των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να τους ευχαριστήσει, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τηρήθηκαν αρκετά μέτρα απόστασης και φυσικά αποφεύχθηκαν ασπασμοί και χειραψίες. Είναι δε ενδεικτικό ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης συνάντησε στον διάδρομο του κοινοβουλίου τον πρωθυπουργό και αντανακλαστικά έτεινε το χέρι του για χειραψία, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης έκανε δυο βήματα πίσω, υπογραμμίζοντας μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι οι επαφές πρέπει να αποφεύγονται.

Επίσης, στο περιθώριο της διαδικασίας και ενώ οι βουλευτές είχαν εισέλθει στην Ολομέλεια περιμένοντας να προσέλθει και η νέα Πρόεδρος, επικρατούσε νεκρική σιγή, ώσπου ο κ. Θανάσης Παφίλης έβηξε. Αμέσως συγκέντρωσε τα καχύποπτα βλέμματα των κοντινών του για να τους εξηγήσει ότι είναι απολύτως υγιής. Πάντως ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας του συνέστησε να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης.

Με επαφή γροθιάς υποδέχθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

 

ΜΕΣΩprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός-Ελλάδα: “38 νέα κρούσματα – 228 συνολικά…”
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Τα ιατρικά μυστήρια – Τι προβληματίζει τους επιστήμονες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.