Κορωναίος-Ελλάδα: Εκτακτα μέτρα – 73 τα κρούσματα

0

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Τα 6 από αυτά τα νέα κρούσματα, όπως ανέφερε, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  1. Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
  2. Ακυρώνονται όλα τα συνέδρια στην επικράτεια για  4 εβδομάδες
  3. Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών εντός της χώρας για 2 εβδομάδες
  4. Διεξαγωγή όλων των αθλητικών διοργανώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες

Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους.


 

ΜΕΣΩProtothema.gr
Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός-Ελλάδα: Άλλα 21 κρούσματα – 66 σύνολο…
Επόμενο άρθροΑκάθεκτος ο ΑΟΝΦ Άτταλος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.