Σήμερα: Δημοτικό συμβούλιο με “καυτή επικαιρότητα”…

0
1391

Καυτή” αναμένεται να είναι η σημερινή (17/02) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», (Θεσσαλονίκης και Λαχανά-Ν.Φ.) με 7 θέματα ημερησίας διάταξης…

Από τα 7 θέματα, το 3ο και το 5ο αναμένεται να “πάρουν” τον περισσότερο χρόνο…

  • Ορισμός νέου αντιπροέδρου της Κοινωφελής επιχείρησης (3ο), μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Ξανά Μαζί-Παντελής Γρετζελιάς”, Θάνου Λέκκα. Παραίτηση που έγινε μετά το “διαζύγιο” της διοικούσας παράταξης (Πολιτών Πολιτεία) του δημάρχου Γιάννη Βούρου με την παράταξη του Παντελή Γρετζελιά. Όπως καταλαβαίνετε, είναι περισσότερο από σίγουρο πως το θέμα του “διαζυγίου” θα “συζητηθεί” στην συνεδρίαση… Δεν αποκλείεται μάλιστα να “συζητηθεί” για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων “ESTIA” (διαχειρίζεται η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου) μετά τα “απόνερα” που δημιούργησε η ανοιχτή επιστολή εργαζομένης στο πρόγραμμα (δείτε ΕΔΩ).
  • Επίσης, το 5ο θέμα, που αφορά την γνωμοδότηση του Δήμου επί της οριστικής Μελέτης του περιμετρικού πεζοδρόμου του Αθλητικού Κέντρου της ΑΕΚ που κατέθεσε η κατασκευάστρια εταιρία της “Αγιά Σοφιάς” ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., αναμένεται να μας “επιστρέψει” σε μέρες “γήπεδο-αντιγήπεδο”, έστω και “φιλοσοφικά, φαντασιακά πλέον” μια και το γήπεδο είναι στα τελειώματα…  Η παράταξη του τέως δημάρχου κ. Βασιλόπουλου αναμένεται να “αντιδράσει” στην γνωμοδότηση, όπως φάνηκε και στην συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής που προηγήθηκε…Για οτιδήποτε συμβεί στο σημερινό συμβούλιο θα τα μάθετε πρώτοι από την εφημερίδα της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας, την Fx-news. Μείνετε συντονισμένοι και στην σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ, για να δείτε και σε Live μετάδοση την “καυτή” προ ημερησίας συζήτηση, αλλά και οτιδήποτε πολύ ενδιαφέρον προκύψει. Και την επόμενη της συνεδρίασης –όπως και σε κάθε συμβούλιο– θα παρακολουθήσετε τα Highlights σε Βίντεο-ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης 

  1. Έγκριση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης σπουδάστριας ΙΕΚ σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου.

  2. Έγκριση παραχώρησης χρήσης σχολικών χώρων, βάσει των αριθ. 25/2019 και 26/2019 αποφάσεων-εισηγήσεων της ΔΕΠ (επανεισαγωγή).

  3. Ορισμός νέου Αντιπροέδρου Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 255 του Δ.& Κ. Κώδικα, όπως τροποποιήθηκαν από αυτές του άρθρου 6 του Ν. 4623/19.

  4. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ».

  5. Γνωμοδότηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73  του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), επί της αριθ. εισ. πρωτ. 774/14-1-2020 πρότασης της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. για την Οριστική Μελέτη του Περιμετρικού Πεζοδρόμου του Αθλητικού Κέντρου της ΑΕΚ, βάσει της αριθ. 2/2020 απόφασης-εισήγησης της Ε.Π.Ζ.

  6. A) Προσχώρηση στους όρους και συμφωνίες της Σύμβασης του δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account).Β) Εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου για την υπογραφή Σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» έτους 2019  και Γ) Ορισμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ως χειριστή και μεσεγγυούχου του προϊόντος του ως άνω δεσμευμένου λογαριασμού.

  7. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου.

Προηγούμενο άρθροΠάλι στην ΚΤΥΠ ΑΕ (π. ΟΣΚ) για τα προβλήματα στα σχολεία
Επόμενο άρθρο3ο Δημοτικό Ν.Φ.: Διακοπή μαθημάτων της Β’ τάξης λόγω γρίπης
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.