ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ: «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός”

0

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η Ημερίδα που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting, με θέμα: «Στρατηγικός Σχεδιασμός & τον Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Δρ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος

Η Ημερίδα διοργανώθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Caravel.
Οι εργασίες της Ημερίδας ξεκίνησαν με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων των Φορέων Διοργάνωσης, κ. Μιχάλη Χρηστάκη – Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” και κ. Γιάννη Νικλήτσα – Γενικό Διευθυντή της Forum Training & Consulting.

Βράβευση του υπουργού από τον Μιχάλη Χρηστάκη – Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” και την Μαρία Γαλαζούλα, Γ.Γ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Δημήτρης Παπαστεργίου

Η κήρυξη των εργασιών της Ημερίδας έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών Δρ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο οποίος απεύθυνε και κεντρική ομιλία όπως και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης.

Τις έξι (6) Θεματικές Συνεδρίες παρακολούθησαν 413 συμμετέχοντες / ουσες από 107 Δήμους της Χώρας. Πήραν μέρος είκοσι δύο (22) Ομιλητές, και δέκα πέντε (15) Συντονιστές, Αιρετοί, Τεχνοκράτες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί & Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών Δήμων και Υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης α’ & β’ βαθμού.

Στη διάρκεια της Ημερίδας κατατέθηκαν είκοσι δύο (22) εισηγήσεις από Αιρετούς, διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς, στελέχη Δημόσιας Διοίκησης, ειδικούς επιστήμονες & στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ενώ τις εισηγήσεις συντόνισαν δεκαπέντε (15) ειδικοί Επιστήμονες & Αιρετοί.

Στο τέλος της Ημερίδας ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κ. Μιχάλης Χρηστάκης δήλωσε τα ακόλουθα: «Κυριολεκτικά, η
Ημερίδα έρχεται να καλύψει μία ανάγκη αμέσως μετά την έναρξη της τρέχουσας θητείας με τις
Τοπικές Αυτοδιοικητικές Αρχές να έχουν την δέσμευση για την εκπόνηση του 4ετούς Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επιχειρησιακού Προγραμματισμού τους. Ο κατάλληλος αναπτυξιακός σχεδιασμός στους ΟΤΑ οδηγεί σε ένα ισορροπημένο επιχειρησιακό προγραμματισμό, που κάθε ορθολογική περιφερειακή ή δημοτική διοίκηση με μελέτη και διαβούλευση επιδιώκει να επιτύχει. Για τον λόγο αυτό είναι κρίσιμη, η κατάλληλη πληροφόρηση και γνώση, η απαραίτητη τεχνογνωσία, η ανταλλαγή καλών πρακτικών για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό τους»

Προηγούμενο άρθροΈκοψαν την Βασιλόπιτα, Κ.ΑΠ.Η. Ν.Φ. & Π.Π.Ι.Ε.Δ.
Επόμενο άρθροΗ πίτα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.