Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης τ. Ν. Ιωνίας – Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος

0

Πλήρης ημερών εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος, ο οποίος σήμερα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Κωνσταντίνου θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή και ώρα 12.00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων και θα ταφεί στο κοιμητήριο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1929, κατάγεται από την Κεφαλλονιά.

Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και εν συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Διονύσιο στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών.

Διακόνησε στη γραμματεία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διετέλεσε για μικρό διάστημα πρωθιερευς των Ανακτόρων.

Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ως Ιεροκήρυκας, ως πνευματικός, ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, ως Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου Θηλέων και ως Πρωτοσύγκελλος (1966 – 1974).

Υπήρξε συνεργάτης του Ραδιοφωνικού σταθμού της Θράκης. Υπηρέτησε ως Εφημέριος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης.

Τον Μάιο του 1974 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη, ως Ιεροκήρυκας, ως πνευματικός, ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος και ως Πρωτοσύγκελλος (1974 – 1994).

Την 25η Μαϊου 1994 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, η χειροτονία του έγινε στις 29 Μαίου 1994.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, με επιστολή του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

ΠΗΓΗromfea.gr
Προηγούμενο άρθροΠορεία του 3ου ΓΕΛ Ν.Φ. στο Δημαρχείο – Συνάντηση με Δήμαρχο (Βίντεο – Photos)
Επόμενο άρθροΔ.Σ. ΝΦ-ΝΧ: Τριήμερο πένθος για την κοίμηση του Μητροπολίτη Κωνσταντίνου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.